Fatih Erbakan: 15 yaşında bir insan cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası tabii ki geçerlidir

Fatih Erbakan: 15 yaşında bir insan cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası tabii ki geçerlidir
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 2020 yılında katıldığı bir canlı yayında kullandığı "15 yaşında bir insan cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası tabii ki geçerlidir" ifadeleri yeniden gündem oldu.Erbakan...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 2020 yılında katıldığı bir canlı yayında kullandığı "15 yaşında bir insan cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası tabii ki geçerlidir" ifadeleri yeniden gündem oldu.

Erbakan 3 sene önce, çocuk istismarını meşrulaştırıcı nitelikte olan "Anneannelerimiz Anadolu'da yıllardan beri 15-16 yaşında evlenmiş. Bunlar aklı başında olmadan mı evlendi? Ne kadar güzel yuvalar kurmuşlar. Bütün ilmi çalışmalara göre de 15 yaşında bir insan cinsel olgunluğa eriştiğine göre aklı başındadır. Onun şahitliği, onun rızası tabii ki geçerlidir" sözleriyle toplumda tepki toplamıştı.

Erbakan daha sonra bu savını,  "Erken yaşta evlilik yapmış, anne baba rızası var. Çocukları olmuş, sonra 'Sen küçük yaşta bir kızla evlendin' deyip evlenen erkeği hapse atıyorsunuz. Erkeğin babasını da hapse atıyorsunuz. Çeşitli suçlardan affettiniz çıkardınız. Buradan hanımı korumaya çalışıyorsunuz ama daha çok mağdur oluyor. Bunları bir sefere mahsus affedin dedik. 15 yaşında evlensin diye bir şey söylemedik" diyerek savunmuştu.

Erbakan'ın sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Fatih Erbakan, katıldığı başka bir programda da, "Ben kendi kızlarımın üniversiteyi bitirip, hatta yüksek lisans yaparak evlenmelerini isterim. Çünkü bizim ailemizde yüksek lisans, doktora son derece yaygın. Benim babamın, amcalarımın hepsinin akademik kariyerleri var, doktoraları var. Dolayısıyla rahmetli babam da kız çocuklarının okuması, üniversiteyi bitirmesi konusunda son derece hassastı" ifadelerini kullanmıştı.