Florida'da gündüz ve gece aynı anda görüntülendi

Florida'da gündüz ve gece aynı anda görüntülendi
Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde kameralara yansıyan görüntülerde, gece ve gündüzün aynı anda yaşandığı görüldü. Bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıyan görüntüler, izleyenleri büyüledi.ABD...

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde kameralara yansıyan görüntülerde, gece ve gündüzün aynı anda yaşandığı görüldü. Bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıyan görüntüler, izleyenleri büyüledi.

ABD Florida’da bir motosikletlinin kask kamerasına yansıyan görüntüler izleyenleri büyüledi. Gün batımı sırasında kaydedilen görüntülerde, gökyüzünün adeta kalemle çizilmiş gibi düz bir çizgiyle ayrılarak, gece ile gündüzü aynı anda yansıtması yer aldı.

Sebep bulut olabilir

Bilimsel kaynaklar, bu fenomenin; gökyüzünün düz bir çizgiyle bölünmüş gibi görünmesinin nedeninin; güneş ile yere yakın bulutların arasına büyük bir bulut girmesi olabileceğini ileri sürüyor. Buna göre; bulutun gölgesi doğrudan güneş ışığını engelleyerek, ışığın diğer bulutlara çarpmasını önlüyor ve gökyüzünün ikiye ayrıldığı izlenimi veren bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oluyor.

Ulusal Oşinografi ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre gün batımı ve doğumu sırasında  ortaya çıkan renkler; ışığın gerçekleştirdiği uzun yolculuk nedeniyle elektromanyetik spektrumdaki mavi ışığın dağılması ve dolayısıyla göze ulaşan ışığın kırmızımsı görünmesinden kaynaklı. Eğer batan güneşin ışığı, volkanik kül veya kirlilik gibi havadaki parçacıkların içinden geçmek zorunda kalırsa, mavi ışık daha da fazla dağılıyor ve kırmızı tonlar daha canlı hale geliyor.

O anlar kask kamerasına böyle yansıdı: