Fransa'da devam eden gösterilerde milliyetçi Le Pen taraftarları sopalarla sokağa indi, eylemcileri darbetti

Fransa'da devam eden gösterilerde milliyetçi Le Pen taraftarları sopalarla sokağa indi, eylemcileri darbetti
Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ardından ülke genelinde başlayan gösterilerde, aralarında karakol ve okulların da bulunduğu yüzlerce...

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ardından ülke genelinde başlayan gösterilerde, aralarında karakol ve okulların da bulunduğu yüzlerce kamu binası ve aracı ateşe verdi, olaylarda bin kişi de gözaltına alındı. Sopalarla sokağa inen milliyetçi Le Pen taraftarları, eylemcileri darbetti.

Paris'in banliyösü Nanterre'de 27 Haziran'da bir polis memurunun içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca tek el ateş açması sonucu 17 yaşındaki sürücü Nael M.'e kolundan ve göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Nael M.'nin vurulduğu anlara ait görüntülerin sosyal medyaya yayılmasının ve polisin basına verdiği ilk bilgilerle çelişmesinin ardından olay ülke gündemine oturdu.

Halkın tepkisi sokaklara taşarken, binlerce eylemci düzenledikleri gösterilerde onlarca aracı ateşe verdi. Polis, biber gazı kullanarak eylemcilere müdahale etti. Olayların kontrol altına alınması için ise 4 kentte gece saatlerinde 3 Temmuz'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Olayın ardından Nanterre Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Nael M. isimli 17 yaşındaki sürücüye ateş açarak ölümüne neden olan polisin tutuklu olarak yargılanacağı belirtildi.

Fransa'da devam eden gösterilerde milliyetçi Le Pen taraftarları sopalarla sokağa indi, eylemcileri darbetti.