Gurbetçiden Suriyeli çıkışı: Irkçılık yapılıyor, Almanya'da olsa "Nazi" derler

Gurbetçiden Suriyeli çıkışı: Irkçılık yapılıyor, Almanya'da olsa "Nazi" derler
Almanya'da yaşayan gurbetçi, konuştuğu sokak röportajında, "Avrupa’da 10 milyon Türk var. Buradaki Suriyelilere ırkçılık yapıyorlar ya, benim çok zoruma gidiyor. Çünkü biz de orada dışlanıyoruz, onlar da burada dışlanıyor"...

Almanya'da yaşayan gurbetçi, konuştuğu sokak röportajında, "Avrupa’da 10 milyon Türk var. Buradaki Suriyelilere ırkçılık yapıyorlar ya, benim çok zoruma gidiyor. Çünkü biz de orada dışlanıyoruz, onlar da burada dışlanıyor" dedi.

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında, Almanya'da yaşayadığını belirten gurbetçi kendilerine Almanya'da uygulanan muamelenin bir benzerinin Türkiye'de Suriyelilere uygulandığını söyleyerek "Irkçılık yapılıyor" dedi.

"Almanya’da birisi yapsa ‘Nazi’ derler"

Gurbetçi, "Avrupa’da 10 milyon Türk var. Buradaki Suriyelilere ırkçılık yapıyorlar ya, benim çok zoruma gidiyor. Çünkü biz de orada dışlanıyoruz, onlar da burada dışlanıyor. Onların burada olmasında Türkiye’nin de suçu var, unutmasınlar. Biz silahları oraya gönderdik, ‘dış güçler’ diyorlar ya, biz dış güçlerle birlikte olduk, kendi komşumuzu bitirmeye çalıştık. Biz Almanya’ya ekonomi için kaçtık. Buradaki konuşmaları Almanya’da birisi yapsa ‘Nazi’ derler, ırkçı diye" ifadelerini kullandı.