Halil Konakcı ağzını bozdu: Maaşın benim vergilerimle ödeniyor' diyen …lere gelsin

Halil Konakcı ağzını bozdu: Maaşın benim vergilerimle ödeniyor' diyen …lere gelsin
Kendisini “imam” olarak tanıtan Halil Konakcı,  imamların vergi ile maaş almadığını ve maaşlarını eksik aldıklarını iddia etti. Konakcı paylaşımını, "'Maaşın benim vergilerimle ödeniyor' diyen … lere gelsin" notuyla...

Kendisini “imam” olarak tanıtan Halil Konakcı,  imamların vergi ile maaş almadığını ve maaşlarını eksik aldıklarını iddia etti. Konakcı paylaşımını, "'Maaşın benim vergilerimle ödeniyor' diyen … lere gelsin" notuyla yayınladı.

"Maaşın Benim Vergilerimle Ödeniyor” Diyen … lere Gelsin" notunu düştüğü paylaşımda Konakcı, şunları söyledi:

"Türkiye'de en çok rahatsızlık veren maaş, imamların maaşı. 'Benim vergimle sen maaş alıyorsun' diyor, sanki ben bu devlete vergi vermiyormuşum gibi... Benim bordromdaki maaşla cebime giren maaş arasında üçte bir fark var, vergiye gidiyor. Helali hoş olsun, devletimiz var olsun, hiç umrumda da değil. Trafik cezasına acımam, vergiye acımam, devlete gidiyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle camilere harcanması gerekenler devlet bütçesine gittiği için bunu söylüyorum. Aslında camilerin ve din adamlarının alacağı bile var. Kimsenin vergisiyle maaş almıyoruz, vakıf sistemiyle, bin yıldır gelen sistemle maaş alıyoruz. Bu göreve gelmek için okul bitiriyoruz, KPSS sınavına giriyoruz öğretmen gibi, mülakata giriyoruz. Görevdeyken cami değiştirirken bile mülakata giriyoruz. Bedavaya buraya gelmiyoruz. Devlet bütçesine en çok katkı sağlayan Müslümanların camilere bağışladıkları mallardır. Onlar geri alınmış olsa devletten maaş almamıza gerek yok. İmamlar olarak kimsenin vergisiyle değil, müminlerin kurduğu vakıf sistemiyle maaşlarımızı eksik bile alıyoruz."