Havayolu firması Ryanair'in CEO'suna çevre aktivistlerinden pastalı saldırı

Havayolu firması Ryanair'in CEO'suna çevre aktivistlerinden pastalı saldırı
Avrupa'nın en büyük havayolu şirketlerinden Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndaki çalışmaları için geldiği Brüksel'de çevre aktivistlerinin pasta ile saldırısına uğradı. O'Leary, AB Komisyonu...

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketlerinden Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndaki çalışmaları için geldiği Brüksel'de çevre aktivistlerinin pasta ile saldırısına uğradı.

O'Leary, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e hitaben Avrupa'daki havacılık uygulamaları konusunda bir dilekçe sunmak için Brüksel'e geldi. AB Komisyonu binası önünde gazetecilere açıklama yapmaya hazırlanan O'Leary'nin yüzüne çevreci iki kadın aktivist pasta attı.

Aktivistlerden biri, "Belçika'ya hoş geldin. Uçakların çevreyi kirletmesini durdurun" diye bağırdı.

"Kullandıkları krema yapay"

Cumhuriyet'in haberinde yer alan bilgilere göre yüzüne krema bulanan O'Leary, "Hiç bu kadar sıcak karşılanmamıştım. Ancak maalesef bu kişiler çevreciler ve kullandıkları krema ise yapay. Yolcularımızı kremanın daha iyi olduğu İrlanda'ya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Olaydan sonra Ryanair'in sosyal medya hesabında da O'Leary'nin yüzüne pasta bulaşmış fotoğrafıyla mesajlar paylaşıldı.

"Memnuniyetlerini pastayla kutluyorlar"

Mesajlarda, "Ryanair'in 2023 kışı için 7 yeni rotasını kutlamak üzere sıcak karşılama. Yolcular, yeni rotalarımızdan ve dilekçeden öyle mutlu ki bunu pastayla kutluyor. Lezzetli düşük fiyatlarımız var! Kremalı pasta almak yerine aynı fiyata Belçika'dan uçak bileti alabilirdik. Yazık ki soya bazlı kremaydı, kesinlikle gerçekleri kadar lezzetli değildiifadesi yer aldı.

Ryanair, Belçika'daki Charleroi Havalimanı'nı merkezlerinden biri olarak kullanıyor ve buradan Avrupa'daki çok sayıda kente uçuş düzenliyor.

Ancak son aylarda Brüksel'deki Ryanair operasyonları, pilotların ve diğer çalışanların grevleriyle gündeme geliyor. Çalışma şartlarında düzeltme isteyen çalışanlar, 14-15 Eylül'de de grev düzenlemeye hazırlanıyor.