Hindistan'da akıl almaz olay: İki kadın çırılçıplak soyuldu, sokakta sürüklendi

Hindistan'da akıl almaz olay: İki kadın çırılçıplak soyuldu, sokakta sürüklendi
Hindistan'ın Manipur eyaletinde yaklaşık iki aydır etnik çatışmaların yoğunlaştı. İki kadının kalabalık bir grup tarafından çırılçıplak şekilde sokaklarda sürüklenmesi ise ülkede büyük bir öfkeye neden oldu. Hiindistan'da...

Hindistan'ın Manipur eyaletinde yaklaşık iki aydır etnik çatışmaların yoğunlaştı. İki kadının kalabalık bir grup tarafından çırılçıplak şekilde sokaklarda sürüklenmesi ise ülkede büyük bir öfkeye neden oldu.

Hiindistan'da iki kadın, bi grup insan tarafından çırılçıplak soyuldu ve adeta sergilenir gibi sokaklarda yürütüldü. Polis, olaya ilişkin toplu tecavüz soruşturması başlatıldığını, bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Kuzeydoğudaki Manipur eyaletinde Mayıs ayından bu yana Meitei ve Kuki toplulukları arasında etnik çatışmalar yaşanıyor.

Görüntüler yayılınca soruşturma başlatıldı

Polis yetkilileri, iki kadına yönelik saldırının 4 Mayıs'ta gerçekleştiğini söylüyor. Ancak saldırının videosu sosyal medyada viral olunca soruşturulması eleştirilere neden oldu.

Bugün muson mevsimi gündemiyle mecliste bir araya gelen milletvekilleri, Manipur'da yaşanan olayın tartışılmasını talep etti. Başbakan Narendra Modi, olayın "Hindistan'ı utandırdığını" ve "hiçbir suçlunun bağışlanmayacağını" söyledi.

"Manipurlu kızların başına gelenler asla affedilemez"

Manipur'da iki ay önce başlayan çatışmalara ilişkin ilk kez konuşan Modi sözlerine şöyle devam etti:

"Millete temin ederim ki hukuk tüm gücüyle bu mücadeleyi sürdürecektir. Manipurlu kızların başına gelenler asla affedilemez."

Hindistan Baş Yargıcı DY Chandrachud ise saldırının "kabul edilemez" olduğunu ve mahkemenin "videodan derinden rahatsız olduğunu" söyledi.

Hükümetin sanıklar hakkında atılan adımlara ilişkin mahkemeye bilgi vermesini talep eden Chandrachud, "Eğer bunu yapmazsanız biz harekete geçeceğiz" dedi.

Hükümet, tüm sosyal medya şirketlerinin videoyu platformlarından silmelerini talep etti. Çarşamba günü sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılan video, iki kadının bir grup erkek tarafından çıplak bir şekilde sürüklendiğini ve ardından bir tarlaya atıldığını gösteriyor.

Toplu tecavüz iddiası

Yerli Kabile Liderleri Forumu (ITLF) tarafından yapılan açıklamada Kuki-Zo topluluğundan iki kadına karşı zulmün Kangpokpi bölgesindeki bir köyde yapıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca kadınların toplu tecavüze uğradığı iddia edildi.

ITLF, "Kadınlara yönelik toplu tecavüz, köyün yakılmasından ve biri orta yaşlı, diğeri genç iki erkeğin çete tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Kadın ve Çocuk Bakanı Smriti Irani, olayı "düpedüz insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Muhalefet liderleri de hükümetteki Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) Manipur'daki şiddeti bastırmak için yeterince çaba göstermemekle eleştirdi.

Kongre partisi lideri Priyanka Gandhi Vadra, "Manipurlu kadınlara yönelik cinsel şiddet görüntülerinin yürek burktuğunu" söyledi.

Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal da olayı kınadı ve "Hindistan toplumunda bu tür iğrenç davranışlara müsamaha gösterilemez” dedi.