İkizköylü vatandaş: Bu yer bizim, bu jandarmaları bizim karşımıza dikenleri istemiyoruz, defolsunlar gitsinler buradan

İkizköylü vatandaş: Bu yer bizim, bu jandarmaları bizim karşımıza dikenleri istemiyoruz, defolsunlar gitsinler buradan
Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mevkisindeki Akbelen Ormanı’nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimi, yedinci gününde devam ediyor. İkizköylüler ve çevrecilerin de kesime karşı nöbetini sürüyor.İkizköylü...

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mevkisindeki Akbelen Ormanı’nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimi, yedinci gününde devam ediyor. İkizköylüler ve çevrecilerin de kesime karşı nöbetini sürüyor.

İkizköylü Naime Yorulmaz, yaptığı açıklamada, yurttaşlara destek çağrısı yaparak, “Bu çamların kesilmesi, bu toprağın alınmasını bıraksınlar. 4 seneden beri mücadelemiz var bizim burada. Akşamları yalnız evimde kalıyorum ben. Benim eşim burada nöbet tutuyor, geceleri nöbet tutuyor. Gündüzleri nöbet tutuyoruz biz burada. 2 seneden beri devam ediyoruz biz burada. Evimizi, işimizi bırakıp biz burada bekliyoruz. Bizi niye buradan çıkarıyorlar? Bu yer bizim, bu yer onların değil. Bunlar gitsin buradan. İstemiyoruz biz bunları. Bu jandarmaları bizim karşımıza dikenleri istemiyoruz, defolsunlar gitsinler buradan” diye konuştu.(ANKA)