İkizköylü vatandaş isyan etti: Ağaç kesiminin durması için illa birimizin ölmesi mi lazım?

İkizköylü vatandaş isyan etti: Ağaç kesiminin durması için illa birimizin ölmesi mi lazım?
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de iki yılı aşkın süredir Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmemesi köy halkının direnişi sürüyor.Dün sabah erken saatlerde de İkizköylüler ve yaşam savunucuları, jandarma...

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de iki yılı aşkın süredir Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmemesi köy halkının direnişi sürüyor.

Dün sabah erken saatlerde de İkizköylüler ve yaşam savunucuları, jandarma ve kesim ekipleri ile karşılaştı. Bölge halkı ağaç kesimine başlandığını duyurarak yardım çağrısında bulundu. Jandarma ve köy halkı arasında çıkan arbedede 2 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ağaçların kesildiği alana barikat kurup köy halkına geçit vermezken İkizköylü bir kadının isyanı sosyal medyada gündem oldu. 

İkizköylü kadın jandarmaya karşı şunları söyledi:

"Bu ormanları kesin, hepimiz güneşin bağrında öleceğiz. Bir ağaç dikmek için 70-80 yılımızı verdik biz bu topraklara. Niçin köylünün karşısına askeri dikiyor devlet. Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesiminin durması için illa birinin mi ölmesi lazım? Yazıklar olsun..."