İnşaat işçisi vatandaş: Ancak düşman tarafından kuşatılsaydık şartlar böyle olabilirdi

İnşaat işçisi vatandaş: Ancak düşman tarafından kuşatılsaydık şartlar böyle olabilirdi
Sokak röportajında konuşan bir inşaat işçisi, Türk siyasetini ve ekonomiyi değerlendirdi. Sözleriyle sosyal medyada ilgi gören vatandaş, "İnanın bana bu ülkenin kurtuluşu yok" dedi, umutsuz konuştu.Manşet News mikrofonuna konuşan...

Sokak röportajında konuşan bir inşaat işçisi, Türk siyasetini ve ekonomiyi değerlendirdi. Sözleriyle sosyal medyada ilgi gören vatandaş, "İnanın bana bu ülkenin kurtuluşu yok" dedi, umutsuz konuştu.

Manşet News mikrofonuna konuşan vatandaş, şöyle söyledi:

"Bu tür olaylara insanlar kitlesel bir şekilde karşılık verdiğinde karşılık alabilir. Tek başına fayda sağlayamazsınız. Lozan'ın gizli maddelerini okuyanlara kalsa bugün bizim topraklardan petrol çıkarılması gerekiyordu.

"Cehalet hiçbir zaman bu kadar özgüvenli ve örgütlü olmamıştı"

Siyasal İslamcıların yalanları bitmez. Ümmetçi bir kitle oluşturdular. Her şeyin Allah'tan geldiğine inanan bir millete hiçbir şeyi anlatamazsınız. Ekonomi de çöker, zam da olur, onlar saraylarda yaşasın. Halk açlıktan ölse, Allah'tan geldiğine inanıp şükrettiği için hiçbir zaman problem olmaz. Cehalet bu ülkede yüz yıllardır var ama hiçbir zaman bu kadar özgüvenli ve örgütlü olmamıştı. Dolayısıyla inanın bana bu ülkenin kurtuluşu yok.

"Halk, işleri rayında götüremeyen iktidarları değiştirmekle mükelleftir"

Umudumuzu, hayallerimizi çaldılar. Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda bir ev, bir araba hayali kurabiliyorduk. Bakın bunlar çalabilir. Devlet esas olandır, iktidarlar geçidir. Halk, işleri rayında götüremeyen iktidarları değiştirmekle mükelleftir. Tık yok.

"Buna itiraz etmediğimiz için daha çok satacaklar"

Bu ülke bir ideoloji çöplüğüdür. Fabrikalar satılmış, kimsede tık yok. Buna itiraz etmediğimiz için daha çok satacaklar. BOP Projesi bu ülkede tıkır tıkır işliyor. Ancak düşman tarafından kuşatılsaydık şartlar böyle olabilirdi. Bu röportajı yapıyorum, yarın tutuklanmayacağımın garantisi yok. Ülkede bir Anayasa, bir Meclis var, tanıyan yok. Kimse de tık yok. Kaderime razı olmak hoşuma gitmiyor ama yapacak bir şey yok. "