Jandarma, Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimini engellemek isteyen İkizköylülere biber gazıyla müdahalede etti

Jandarma, Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimini engellemek isteyen İkizköylülere biber gazıyla müdahalede etti
Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için tepki gösteren vatandaşlara Jandarma biber gazlı müdahalede bulundu.Jandarma, ağaç kesimini engellemek isteyen...

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için tepki gösteren vatandaşlara Jandarma biber gazlı müdahalede bulundu.

Jandarma, ağaç kesimini engellemek isteyen İkizköylülere biber gazı ve kalkanlarla müdahalede bulundu. Çıkan olaylar sonrası aralarında çevrecilerin avukatı İsmail Hakkı Atal ile İkizköy Çevre Komitesi'nden köylü Hasan Yorulmaz'ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı, 4 kişi yaralandı.

Jandarmanın ikinci orantısız müdahalesinde bir kadın baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. İkizköylüler "yeter artık" diye bağırarak jandarmanın müdahaleye son vermesini istedi.

Bölge halkının ve çevrecilerin bekleyişi sürerken jandarma TOMA'lar ve komandalar ile Akbelen Ormanı'na girişi kapattı.

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.