Kahveci esnafı paket çaya yapılan zamma tepki gösterdi: Çayı en az 10 lira yapmamız lazım ama zam yaptığımız zaman müşteriyi nereden bulacağız?

Kahveci esnafı paket çaya yapılan zamma tepki gösterdi: Çayı en az 10 lira yapmamız lazım ama zam yaptığımız zaman müşteriyi nereden bulacağız?
Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, çaya yapılan zamma tepki göstererek “Kahvelerimiz boş vaziyette. Müşteri bulamayınca ayakta kalmamız zor. Vergimiz, SSK'mız, işçimiz her şeyimiz zamlandı. Kiramız...

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, çaya yapılan zamma tepki göstererek “Kahvelerimiz boş vaziyette. Müşteri bulamayınca ayakta kalmamız zor. Vergimiz, SSK'mız, işçimiz her şeyimiz zamlandı. Kiramız müthiş ötesi zamlandı. Bunların altından kalkmamız için bizim de şu anda en az bir bardak çayı on lira yapmamız lazım ki biz ayakta kalabilelim. Çayı şu anda en az 10 lira yaptığımız lazım ama zam yaptığımız zaman müşteriyi nereden bulacağız” dedi.

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, çaya yapılan zamma tepki gösterdi. Coşgun, şunları söyledi:

"ÇAYKUR indirimli çay satışı yapsın"

"Son 97 gün içerisinde Çaykur çaya yüzde 82,8 zam yaptı. Bu sadece son 97 gün içerisinde olan bir zam. Ondan öncesinde zaten zamlarımız sürekli geliyordu. Şimdi öyle bir şey oluştu ki; her gün zam gelir vaziyete geldi. Ocak ayında veriyoruz, Temmuz’da veriyoruz ama yine yetişemiyoruz bu zamlara. Zam yapmak bir şey değil, zam yaptıkça bu sefer de müşterilerimizden tepki çekiyoruz, halktan tepki çekiyoruz. Sadece çaylara değil, şekere yüzde 130 zam geldi, içeceklere yüzde 100 zam geldi. Bütün kekler olsun işte burada sattığımız bisküviler olsun, en basitinden suyun 24’lüsünü 25 liraya alırken şu anda 45 lira oldu. Biz de bunlara zam yapmak zorundayız ama müşterilerimiz tarafından, halkımız tarafından tepki çekiyoruz, biz de ayakta kalmak istiyoruz. En son ocak ayında 2023 Ocak ayında çayı 5 lira yapmıştık ama şu an maliyeti 5 lirayı geçti. Tekrardan zam yapmak zorundayız. Bizim buradan farklı taleplerimiz var; ÇAYKUR en azından kahveci, kıraathane esnafına indirimli çay satışı yapsın ki biz de halkımıza düzenli bir şekilde ucuz çay satabilelim.

"Çayı şu anda en az 10 lira yaptığımız lazım"

Zam yapıyoruz ama zam yaptıkça gördüğünüz gibi kahvemizi de müşterimiz olmuyor. Kahvelerimiz boş vaziyette. Müşteri bulamayınca ayakta kalmamız zor. Vergimiz, SSK'mız, işçimiz her şeyimiz zamlandı. Kiramız müthiş ötesi zamlandı. Şu anda örnek veriyorum kiramız bizim 4-5 bin lirayken dükkân sahibimiz şu anda 15 bin lira kira istiyor. Biz bunların altından kalkmamız için bizim de şu anda en az bir bardak çayı on lira yapmamız lazım ki biz ayakta kalabilelim. Çayı şu anda en az 10 lira yaptığımız lazım ama zam yaptığımız zaman müşteriyi nereden bulacağız? Halka nasıl vereceğiz? Biliyorsunuz kahvehanelerde dört kişi oyun oynar ama yanında da bir dört kişi gelir. Onlara çay ısmarlanır ama şu anda artık yanımıza kimse gelmesin diye dua ediyoruz. Kimse oturmasın diye dua eder vaziyete geldiler." (ANKA)