Konya’da çiftçiler domatesi yere döktü: Cumhurbaşkanımız duysun, çiftçiliği bırakıyoruz

Konya’da çiftçiler domatesi yere döktü: Cumhurbaşkanımız duysun, çiftçiliği bırakıyoruz
Konya’nın Ereğli ilçesinde çiftçiler, para kazanamadıkları gerekçesiyle kasalara doldurdukları domatesleri yere döktü.Artan girdi maliyetlerine rağmen, domatesin tonunun 2 bin 300 liraya satıldığını ifade eden üreticiler,...

Konya’nın Ereğli ilçesinde çiftçiler, para kazanamadıkları gerekçesiyle kasalara doldurdukları domatesleri yere döktü.

Artan girdi maliyetlerine rağmen, domatesin tonunun 2 bin 300 liraya satıldığını ifade eden üreticiler, fiyatın çok düşük kaldığını kaydetti.

Domatesleri yere döktükten sonra ‘Direne direne kazanacağız” sloganları atan çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, "Cumhurbaşkanımız duysun, biz çiftçiliği bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çadırlarda işçiler az"

Başka bir çiftçi ise, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle dile getirdi: "Bütün işçiler buradan gidecek. Bütün çadırlarda işçiler aç. Para alamıyoruz. Akşam geliyoruz, 'Ağa para ver', yok. Ne yiyecek? Bu işçi bedava çalışır mı."

Üreticilerin eylemine CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş da destek verdi. CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, iktidara çiftçinin yaşadığı sorunların çözülmesi çağrısında bulundu.