Muhalefete "nankör" dedi: "Cumhuriyeti kuran AK Parti'dir, Malazgirt Savaşı'nı yapan da AK Partiliydi"

Muhalefete "nankör" dedi: "Cumhuriyeti kuran AK Parti'dir, Malazgirt Savaşı'nı yapan da AK Partiliydi"
Sokak röportajında konuşan bir vatandaş sözleriyle hem güldürdü hem düşündürdü. İktidarın ve AKP seçmeninin savlarıyla ironik bir eleştiri yöntemi seçen vatandaş, sözlerini Ömer Hayyam'ın dizeleriyle bitirdi.Ülkedeki...

Sokak röportajında konuşan bir vatandaş sözleriyle hem güldürdü hem düşündürdü. İktidarın ve AKP seçmeninin savlarıyla ironik bir eleştiri yöntemi seçen vatandaş, sözlerini Ömer Hayyam'ın dizeleriyle bitirdi.

Ülkedeki ve özellikle ekonomideki gidişat ne zaman eleştirilse sokak röportajlarında mutlaka duyulan bazı cümleler, bu kez muhalif bir vatandaşın ağzından döküldü.

"Dış güçler. Erdoğan'ın dostu Trump yapıyor bu işleri. Hiç pahalılık var mı ya? Yok. Poşet yine 25 kuruş", "Çıkart telefonunu göster", "Porsiyonunu küçült" gibi ifadelerle Mor Mikrofon'a konuşan bir vatandaş, etrafındaki AKP seçmenlerini destekler gibi göründü.

Öyle ki esprili vatandaş, "1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran AK Parti'dir. 1071 Malazgirt Savaşı'nı yapan da AK Partiliydi" bile dedi.

"Benim adayım Mehmet Cengiz. Hani dedin ya 'Bu milletin...' Sözümdesin" iğnelemesinde bulunan vatandaş, sözlerini Ömer Hayyam'ın şu dizeleriyle sonlandırdı.

"Celladına aşık olmuşsa bir millet / İster ezan dinlet ister çan dinlet / İtiraz etmiyorsa sürü gibi millet / Müstehaktır onlara her türlü zillet"