Müzik öğretmeni Muharrem Baz'dan Cumhuriyet'in 100. yılına özel marş: "100. yılda 100 ses"

Müzik öğretmeni Muharrem Baz'dan Cumhuriyet'in 100. yılına özel marş: "100. yılda 100 ses"
Müzik öğretmeni Muharrem Baz, Cumhuriyet'in 100. yılında Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı sağlamak amacıyla "Cumhuriyet 100 Yaşında" marşını yazıp besteledi. Hakan Nart tarafından aranjesi orkestrasyonu yazılan ve kayıtları...

Müzik öğretmeni Muharrem Baz, Cumhuriyet'in 100. yılında Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı sağlamak amacıyla "Cumhuriyet 100 Yaşında" marşını yazıp besteledi. Hakan Nart tarafından aranjesi orkestrasyonu yazılan ve kayıtları dahil tüm prodüksiyonu gönüllülük esası ile Stüdyo Artline Ankara'da tamamlanan ‘’Cumhuriyet 100 Yaşında’’ marşını seslendirmek için 100 gönüllü bir araya geldi.

Ankara haricinde diğer illerden de gelen sesler, Ankara’daki kayıtlar ve orkestrasyon ile Artline stüdyoda birleştirildi. Marşta seslerine yer verilen çocuklar, gençler, öğretmenler ve farklı mesleklerden yetişkinler, 15 Ekim Pazar günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmet; ona olan sevgilerini ve minnetlerini belirtmek için Anıtkabir'de buluştular. İlk defa bir araya gelen grup, Anıtkabir’de Atatürk'ün huzurunda ona olan bağlılıklarını dile getirip mozolesine çiçekler bıraktılar.

Ayrıca pandemi döneminde uzaktan eğitimle birçok çocuğa müzik eğitimi verip, şarkılar marşlar öğretmek için sınıf öğretmeni Serya Baz ve müzik öğretmeni Muharrem Baz tarafından eTwinning projesi olarak kurulan Türkiye Çocukları Korosu yönetim ekibi Cumhuriyetin 100. yılı etkinliklerine katkı sağlamak için yine bir araya geldiler. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurdukları eTwinning Türkiye Çocukları Korosu ile şimdi de 81 ilin ve KKTC’nin okullarında yapacağı cumhuriyet kutlamalarına renk katmak ve yeni bir marşı hep beraber coşkuyla söyleyip farkındalık yaratmak için öğrenciler öğretmenleri eşliğinde çalışmalara başladılar.

Marşa ve marşın hareketlerine çalışan öğrenciler, çalışmalarını Cumhuriyet Bayramı’nda okullarında sergileyecekler. Ayrıca çektikleri videoları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birleştirip sosyal medya hesaplarında paylaşacaklar.