Nagehan Alçı: Medyadaki göçmen karşıtlığı toplumu yansıtmıyor

Nagehan Alçı: Medyadaki göçmen karşıtlığı toplumu yansıtmıyor
Habertürk yazarı ve televizyon yorumcusu Nagehan Alçı'nın, Türkiye'de artan göçmen karşıtlığını değerlendirdiği sözleri gündem oldu. Medyadaki tutumun toplumu yansıtmadığını ifade eden Alçı'ya sosyal medyada tepki yağdı.Alçı,...

Habertürk yazarı ve televizyon yorumcusu Nagehan Alçı'nın, Türkiye'de artan göçmen karşıtlığını değerlendirdiği sözleri gündem oldu. Medyadaki tutumun toplumu yansıtmadığını ifade eden Alçı'ya sosyal medyada tepki yağdı.

Alçı, mayıs seçimlerinden önce katıldığı bir programda şöyle konuşmuştu:

"Göçmenlerin kovulması gerektiğini düşünenler, medyada büyük bir çoğunluk ama bu toplumu yansıtıyor diyemem. Evet toplumda şikayet var; ekonomi kötüye gittikçe, hayat pahalılığı ve işsizlik arttıkça her zaman yabancı ve göçmen düşmanlığı artar. Ama sizin siyaset ve medya olarak hikayeyi nasıl anlattığınız toplumun buna nasıl reaksiyon verdiğini doğrudan etkiler. Topluma olumlu mesajlar vermek gerekir.

"Erdoğan göçmen politikasını değiştirmeyecek"

Tayyip Erdoğan'ın da yeniden seçildiği takdirde göçmen politikasına aynı şekilde devam edeceği kanaatindeyim. Bir takım düzenlemeler gelebilir. Belli illerde sayıların organize edilmesi vesaire gibi... Topyekun geri gönderme söz konusu olamaz. Bir insanın iradesi dışında geri gönderilmesi son derece totaliter bir uygulama"