Rus televizyonunda tartışıldı: "Türkiye ile savaşa girmeye hazır mıyız?"

Rus televizyonunda tartışıldı: "Türkiye ile savaşa girmeye hazır mıyız?"
Rusya Parlamentosu (Duma) Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Devlet kanalı Rossiya-1’in 60 Minut (60 Dakika) canlı yayın programında, önce "Karadeniz’i Rusya’nın iç denizi haline getirelim" dedi, sonra "Türkiye ile savaşmayacağız....

Rusya Parlamentosu (Duma) Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Devlet kanalı Rossiya-1’in 60 Minut (60 Dakika) canlı yayın programında, önce "Karadeniz’i Rusya’nın iç denizi haline getirelim" dedi, sonra "Türkiye ile savaşmayacağız. Biz domates konusunda Türklerle anlaşırız” ifadelerini kullandı.

Medya Günlüğü'nden Fuad Safarov'un aktardığına göre Devlet kanalında canlı yayın programına katılan konuklar, Moskova’nın Tahıl Anlaşması’nı askıya almasını değerlendirdi. Ünlü yazar Lev Tolstoy’un torunu olan Pyotr Tolstoy, Ukrayna’nın Rus gemilerine saldırılar düzenleneceği açıklamasını hatırlatarak, “O zaman Karadeniz’i Rusya’nın iç denizi haline getirelim. Bu, uzun vadede sorunun çözümü açısından doğru bir yöntem olur. Böylece NATO’ya ait gemilerden fırlatılan SİHA’lar da Kırım için tehlike oluşturmaz. Öyle bir güvenlik şeridi oluşturmalıyız ki içeri sinek bile giremesin…Karadeniz, Rus ordusu ve donanmasının kontrolünde bulunmalı” dedi.

Bunun üzerine sunucu gazeteci Olga Skabeyeva, “Yani bu durumda Türkiye ile savaşmaya hazır mıyız? Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Karadeniz’de hak iddia ediyor…” ifadesini kullandı.

Tolstoy ise “Olga, Türkiye ile savaşmayacağız. Biz domates konusunda Türklerle anlaşırız” yanıtını verdi.

Türkiye’nin 24 Kasım 2015 tarihinde bir Rus jetini düşürmesinden sonra Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargonun sembolü domates ticareti olmuştu.

17 Temmuz 2023'te ise Birleşmiş Milletler’le Türkiye’nin arabuluculuğunda varılan Tahıl Anlaşması, taleplerinin karşılanmadığını belirten Moskova tarafından askıya alınmıştı.