Sokak röportajında "asgari ücretliler ölsün" diyen şahıs, hırsızlık yaparken yakalandı

Sokak röportajında "asgari ücretliler ölsün" diyen şahıs, hırsızlık yaparken yakalandı
İstnbul Küçükçekmece’de bulunan bir şantiyede konteynerde kalan işçilerin telefon, cüzdan, para ve pasaportlarını çalan şahıs, 150 kişilik işçi grubu tarafından yakalanarak darp edildi. Şahsın geçtiğimiz günlerde bir...

İstnbul Küçükçekmece’de bulunan bir şantiyede konteynerde kalan işçilerin telefon, cüzdan, para ve pasaportlarını çalan şahıs, 150 kişilik işçi grubu tarafından yakalanarak darp edildi. Şahsın geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajında "asgari ücretliler ölsün" dediği ortaya çıktı.

Medyali TV isimli YouTube kanalının Mecidiyeköy’de yaptığı sokak röportajında konuşan bir kişi “Türkiye ekonomisi bana göre iyi. 25 bin lira maaş alıyorum, rahat geçiyorum. Asgari ücretli ölsün bence. Asgari ücret ile kimse çalışmıyor ki şu an. Fabrikada, markette çalışanlar var. Asgari ücrete kendilerini mahkûm etmişler, gözlerini açsalar çeşit çeşit işler var. Kendi işimin patronu oldum, tekstil ile uğraşıyorum. Vergi ödemiyorum. Biz mutluyuz.    Türkiye’de her şey iyi. Gayet normal geçiniyoruz. Tek eksik şu an şeriat, o da gelse tamam” demişti.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu kişinin Türk vatandaşı olduğu belirtilerek iddialarının doğru olmadığı ifade edilmişti.

Edinilen bigliye göre, Abdülkadir K., şantiye konteynerinde kalan işçilerin devamlı şekilde telefon, cüzdan, para ve pasaportlarını çalmaya başladı. İşçilerin şahsın hırsızlık yaptığını görmesiyle birlikte 150 kişi bir anda Abdülkadir K. isimli şahsı darp etmeye başladı. Polise teslim edilen Şahıs, yapılan işlemlerin ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Şahıs çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.