Suyun içinden servise soruşturma: "Kölelik çağı bitti"

Suyun içinden servise soruşturma: "Kölelik çağı bitti"
Yunanistan'ın Rodos adasında garsonların turistlere suyun içinde servis yapmaya zorlanması büyük tepkiye neden oldu. Bakanlık soruşturma başlattı.Tişört ve şort giymiş bir garsonun, elindeki tepsi ile göğsüne kadar yükselen...

Yunanistan'ın Rodos adasında garsonların turistlere suyun içinde servis yapmaya zorlanması büyük tepkiye neden oldu. Bakanlık soruşturma başlattı.

Tişört ve şort giymiş bir garsonun, elindeki tepsi ile göğsüne kadar yükselen suyun içerisinde yürüyerek platformda güneşlenen müşterilere hizmet ettiği görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

Aykırı'da yer alan habere göre, mekanın sahibinin, Yunan parlamentosunun kantinin işletmeciliğini yapan bir girişimci olduğu ortaya çıktı. Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis ve Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis de soruşturma başlatıldığını doğruladı.

"Hepimiz şunu anlamalıyız ki kölelik çağı bitti"

Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, "Bu görüntüler mide bulandırıcı. Görür görmez müfettişleri gönderdim. Hepimiz şunu anlamalıyız ki kölelik çağı bitti. Çalışanlar köle değildir, hakları olan insanlardır. Bu haklarını elde etmeleri için buradayız. Bunu unutan her iş insanı bunun karşılığını alacaktır" dedi.

"Böyle çalışmaktan gocunmuyorum"

Yaşananların merkezinde yer alan genç garson da Yunan medyasına konuştu. İsmini açıklamayan genç adam, "Böyle çalışmaktan gocunmuyorum. Bu sayede günde 200 euroya kadar çıkan bahşiş alıyorum" dedi.