TBB Başkanı Sağkan, Akbelen’de: Burası artık artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır!

TBB Başkanı Sağkan, Akbelen’de: Burası artık artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır!
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Akbelen Ormanı’nda; "Akbelen artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır" dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla’da; maden sahasının genişletilmesi...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Akbelen Ormanı’nda; "Akbelen artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla’da; maden sahasının genişletilmesi için ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı’ndaki doğa nöbetini sürdüren köylülere ve çevrecilere destek verdi.

Sağkan, TİP’in tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettiği için bölgeye geç geldiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Akbelen’deyim. İtiraf etmek gerekir ki, planlamamdan biraz geç geldim. Çünkü önce birine uğramam; ondan Akbelen’deki ağaçlara ve orman için, memleket için direnenlere selam getirmem gerekiyordu. Sevgili meslektaşımız Can Atalay, hukuksuz şekilde demir parmaklıklar arkasında tutulmasaydı eğer, şimdi Akbelen’deydi ve kim bilir hangi ağaca sarılmış, onun için direnmekteydi. Ancak bedenler zapt edilse de ruhlar özgürdür. Bu yüzden, şimdi Akbelen olmak üzere bu ülkede hukuka ihtiyaç duyulan neresi varsa mücadele azmi oralarda dolaşıyor, dolaşmaya da devam edecek. Bu ülkede ormanlar yakılır, yakılmaktan kurtulanlar da zengin şirketler ve bunaldığında yine bir ağaç gölgesinde serinleyenler için hunharca kesilir. Akbelen’de İkizköylülerin ve çevrecilerin iki yıldır nöbet tuttuğu alan artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır.

Dünyanın en güzel ülkesinde Nazım’ın dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayabilirdik. Ama birileri milyonlarca hayvanın evini yıkmayı, çölü, çölleştirmeyi ve başka “yeşilleri” seçti, çocuklarımızın geleceğine göz dikti. Bizler ise ağaçlar, sincaplar ve çocuklarımızın akciğerleri için direnmeyi… Yerimiz; ormanlarımız, toprağımız, havamız, suyumuz için mücadele eden İkizköylülerin, yurtsever çevrecilerin ve ağaçların yanıdır."