Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacı, İstiklal Marşı’ndan rahatsız oldu: "Bize ait olmayan marşı söylemek utanç verici"

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacı, İstiklal Marşı’ndan rahatsız oldu: "Bize ait olmayan marşı söylemek utanç verici"
Sosyal medyada paylaşım yapan Suriyeli sığınmacı, Türkiye’deki okullarda okutulan İstiklal Marşı’nın utanç verici olduğunu yazdı. Suriyeli sığınmacının "Bugünün en utanç verici duygusu çocuklarımızın bize ait olmayan...

Sosyal medyada paylaşım yapan Suriyeli sığınmacı, Türkiye’deki okullarda okutulan İstiklal Marşı’nın utanç verici olduğunu yazdı. Suriyeli sığınmacının "Bugünün en utanç verici duygusu çocuklarımızın bize ait olmayan bir milli marşı zorla söyletilmesidir" mesajına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yanıt geldi. Özdağ, "Hadi oradan şerefsiz sığıntı. Zafer Partisi seni Suriye’ye yolladığında orada kendi marşını söylersin" dedi.

Arapça müzik eşliğinde paylaşılan videoda, “Bugünün en utanç verici duygusu çocuklarımızın bize ait olmayan bir milli marşı zorla söyletilmesidir” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşıma yanıt veren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Hadi oradan şerefsiz sığıntı. Zafer Partisi seni Suriye’ye yolladığında orada kendi marşını söylersin. Türkiye’de bedava sağlık, ilaç, eğitim al. Sosyal yardım, çocuk yardımı al. Vergisiz kazanç sağla. Türk askeri senin için şehit olsun. Ondan sonra “Bize ait olmayan marşı söylemek utanç verici” Türk Milleti’ne hakaret eden bu alçaklar, 100 sene önce Türk ordusunu arkadan vurdukları gibi depremde de arkamızdan vurmuşlardı. Ellerine fırsat geçerse tekrar vururlar."