İ. Bülent Çelik

İ. Bülent Çelik

Yalanla besliyorlar sizi?

Dünya, koskoca bir ulusun beyninin, Hitler gibi bir zır deli tarafından esir edilebildiğini deneyimleyince, yoğurdu üfleyerek yemeye başladı.

2. Dünya Savaşı 70 milyon can almıştı.
· · ·
En derin yeri 61 metre olan Sapanca gölünden yan yana 7 tane hayal edin ve 7’si de tamamen insan kanı ile dolu olsun!
İşte, Dünya tarafından zamanında durdurulamayan Hitler’in insanlığa armağanı buydu!
· · ·
Bu trajik deneyimi yaşayan Avrupa’da, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulmuş, hepsi “karşılıklı anlaşma” anlamına gelen sözleşme, pakt, konvansiyon, komisyon, essamble gibi kurumlar tam da ‘bir daha yeni Hitler’ler türeyemesin’ diye oluşturuldu.
· · ·
Bizim de, katılım tarihimiz itibariyle, kurucu üyelerinden biri sayıldığımız Avrupa Komisyonu 1949’da kuruldu. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve bunun yargı kanalı; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de yine bu ihtimali bertaraf etmek için yapılandırıldı.
· · ·
Kurucu fikir babası Teitgen: “Hiç kimse yıllar sonrasının geleceğine bakıp kendi medeniyetinin totalitarizm ve diktatörlüğe dönüşmeyeceğini ve ülkesinin böyle risklerden azade olduğunu iddia edemez. Bu nedenledir ki bizler önce davranıp, zamanı geldiğinde alarm çanlarını çalacak bir bilinci ve vicdanı yaratmalıyız. Bu özel vicdan da ancak özel bir Avrupa yüksek mahkemesi yoluyla oluşturulabilir.” diyordu…
· · ·
İşte, bizim de 49 üyesinden biri olduğumuz ve aldığı kararların kanunlarımızla çelişmesi halinde bile daha önde ve geçerli olduğunu ANAYASAMIZA İŞLEYEREK kabul ettiğimiz Avrupa Komisyonunun en önemli organlarından biri olan AİHM bu kurum!
· · ·
Gelelim bu güne!
· · ·
Bu 49 üye ülkeden, yarısı 10 kurucu üye arasında bulunan, diğer yarısı da gözlemci sıfatını taşıyan 10 ülke, sorumlulukları gereği, büyükelçileri aracılığı ile Erdoğan’a ne diyor?
· · ·
“Arkadaş, AİHM’e ülkenden bazı başvurular var. İçinde ‘senden gelen hakimlerin de çalıştığı’ mahkemelerimiz bu başvuruları inceledi, bazı kararlar aldı. Ama ısrarla bu kararlara uymuyorsun. Lütfen uy! Kuralı bozma! Seni görmezden gelirsek uymayan başkaları da ortaya çıkar! Bu işin altından kalkamayız!”
· · ·
Erdoğan ne diyor: “Vaay, içişlerime nasıl karışırsın?”
· · ·
Sonra aynı devletler ikinci bir mesaj yayınlıyor: “Güzel kardeşim! İlk mesajımızın arkasındayız! Bu içişlerine karışmak anlamına gelmiyor. Viyana Sözleşmesi 41’e göre böyle bir hakkımız var!” mealinde, tekrar ilk uyarının altını çiziyor!
· · ·
Erdoğan ve yandaş basın ne diyor?
“Bakın nasıl geri adım attırdık! Yedi düvelin sırtını nasıl yere vurduk!”
· · ·
Halbuki çocuğa anlatsan anlar!
Öyle bir sıkışmışlık var ki, halkın anlamadığını sanıyorlar.
Gürültüyle ‘yediririz’ sanıyorlar.
· · ·
İnsaf!
Ayıptır, yazıktır, günahtır!
Dört yıldır içeride tutulan;
iddianamesinde dişe dokunur tek bir madde olmadığını bütün aklı başında hukukçuların ortaya koyduğu;
özgürlüğü gasp edilmiş; boşlukla mücadeleden yılmış;
artık kendisini savunmamaya karar vermiş bir vatandaş var!
· · ·
Onu savunanlar Türkiye düşmanı kafir!..
İçeride tutanlar, yerli, milli müslüman!
Öyle mi?
· · ·
Evden kadın ve çocuk çığlıkları yükseliyor! Kapının altından kan sızıyor!
Apartman yöneticileri kapıya dayanmış. Elinde baltayla kapıyı açan adama
“Yapma, karına, çocuklarına eziyet etme!..” diye uyarıda bulunuyor!
Kapıdaki adam: “Karışmayın, benim karım, benim çocuklarım, asarım da keserimde!” diyor.
· · ·
Kaldı ki;
Erdoğan’ın vaktiyle hapse girdiğinde başvurduğu, adli sicil kaydının temizlenmesi için başvurduğu, milletvekili seçilebilmek için üç kez başvurduğu AİHM aynı AİHM..
· · ·
Sen başvururken hak dağıtan bu kurum, şimdi nasıl oluyor da başvuranın vatan haini, yargıçlarının da işbirlikçi olduğu bir ‘dış güç’ haline dönüyor?
· · ·
Anayasamızın 90. Maddesinde: “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır.” yazıyor.
· · ·
“AİHM kararlarını tanımak zorunda değiliz!” diyebilmek için, önce Anayasa’dan ve yasalardan ilgili maddeleri çıkarmak ve kurucusu sayıldığımız Avrupa Komisyonundan çıkmak gerekiyor.
Bunu yapabilecek petka var mı?..
Nokta!

Emekli Nuri dedenin evinden 4 araba çıktı!

Önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, sonra da Erdoğan tarafından dile getirilen “her evde bir hatta iki araba, iki -üç telefon var, kapıcısında bile araba var!” şeklindeki söyleme, muhalefetten gelen itiraz üzerine AKP merkezine ihbarlar yağmaya başladı.
· · ·
İşçi emeklisi Nuri Varyemez isimli vatandaşın evinde 4 araba olduğuna yönelik bir ihbar üzerine polis ekipleri Varyemez’in evine baskın düzenledi. Yapılan araştırmada evindeki arabaların, üçünün tekerlek arızalı olmak üzere tamamının pazar arabası olduğu anlaşılan emekli hakkında önce tutuklama müzekkeresi hazırlandı. Yukarısı ile yapılan telefon trafiği sonucunda Varyemez “tahkikata yer yoktur” denilerek salıverildi.

Almanya boşalıyor

Anadolu Ajansı’ndan bu gün aldığımız habere göre, Almanya’da yaşanan benzin kıtlığı Alman halkının topluca ülkeyi boşaltarak Norveç’e yerleşmesine neden oldu.
Hep birlikte Norveç fiyortlarına göç eden Almanlar “Ah zoo! Turkay çok güzel. Benzin bir avro bile olsa ne gam. En azından benzincide var! Erdogan çok dik durdu!” şeklinde konuştular!

10 büyükelçi “taocu dombili” ilan edildi!

Erdoğan “Talimat verdim!” demesine rağmen, “AİHM kararları uygulansın!” diye bildiri yazan 10 ülkenin büyükelçisini “istenmeyen adam” ilan edemeyince, akşam namazı çıkışında sert konuştu!
“Bu on büyükelçiyi bu kez “taocu dombili” ilan ediyorum! Hadi buna da değiliz desinler, bundan da kurtulsunlar bakalım! Bundan da sıyırırlarsa daha neler vaaar neleeer!” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı’nın 6 aydır yerinde olmadığı anlaşıldı

Alınan faiz kararları ve Türk Lirasının bu oranda hareketli günler geçirmesine rağmen Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın neden sesi soluğu çıkmadığı belli oldu.
Elvan’ın meğerse altı aydır Ankara’ya hiç uğramadığı anlaşıldı.
Geçen yılın Kasım ayında göreve getirilen Maliye Bakanı’na yakın çevreler, Bakanın altı aydan bu yana Ermenek’te yayla evinde, telefonları da kapalı bir şekilde kuzinede kestane pişirdiği, olup bitenlerden hiç haberdar olmadığını iddia ettiler.

Minibüsçüler odası başkan yardımcısı azledildi!

AKP Genel Merkezi önüne dolmuş durağı hattı açılması konusunda, Büyükşehir belediyesi yerine yanlışlıkla ulaştırma bakanlığına dilekçe yazan Minibüsçüler Odası Başkan Yardımcısı Ayna Mahruti, sabaha karşı görevinden azledildi. Mahruti’nin azil sebebi öğleye doğru anlaşılabildi.
Sorgusunda “AKP’den yoğun kopuşlar olacağını ve hızla diğer partilere geçiş trafiği yaşanacağını duydum. Genel Merkez önüne hat kurma talebim minibüsçü kardeşlerime gelir yaratma isteğimden başka bir şey değildi. Yanlış anlaşıldım!” diyen Mahruti’nin göreve iade edilip edilmeyeceği merak konusu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İ. Bülent Çelik Arşivi