Yarım Trabzon da affetmiyor!

Ligin yenilgisiz tek takımı Trabzonspor ilk kez bu kadar eksik yakalandı. Nwakaeme, Trondsen, Abdülkadir Parmak, Yunus Mallı, Peres, Koita ve Bakasetas sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Bu kadar eksik bir takımın İzmir deplasmanında ne yapacağı elbette merak konusuydu. Bordo mavili takımı golleri ile sırtlayan ve liderlik koltuğuna oturtan Yunanlı oyuncu Bakasetas’ın sakatlanması takımda şok etkisi yarattı. Bakasetas ve Nwakaeme’siz bir Trabzonspor’un Göztepe karşısında nasıl bir futbol sergileyeceğini ben de çok merak ediyordum.

Özellikle ilk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlandı. Atakların birçoğu olgunlaşmadan sona erdi. Kaleyi bulan tek bir şut atamadı. Çiçeği burnunda yorgun baba Cornelius ise yedek kulübesinde yer aldı. İsimleri var kendileri olmayanlar yedek kulübesinde sayısal kalabalıklar yaptı. İsmail Köybaşı koltuğunu Denswil’e, Serkan Asan ise Dorukhan’a kaptırdı! Orijinalleri kulübede çakmalar sahada yer aldı. Zorunlu beklerin takımın oyununa ciddi katkısının olduğu söylenemez.
Saha içinde eksik bir takım, kulübe hamlesi sınırlı Trabzonspor oyuna başladı. Göztepe tribün desteğini arkasına alıp Trabzonspor üzerinde ilk dakikalardan itibaren baskı kurdu. Önde basarak bordo mavilileri kalesinden uzak tutmaya çalıştı. Başardı da. Rakip kalede net gol pozisyonları bulurken acemice harcadı. İlk yarıda rakip kaleyi 8 şutla yoklarken Trabzonspor kaleyi bulmayan bir şutla rahatsız etmeye çalıştı. İlk yarıda iki takım da gol bulamazken korner bile atamayarak soyunma odasına gitti.

İlk yarıda oynanan futbol teknik direktör Abdullah Avcı’yı da mutlu etmemiş olmalı ki ikinci yarıya zorunluluktan hamle yaparak başladı. Yusuf Sarı’yı kulübeye çekip Siopis’i oyuna aldı. Atamayana atarlar kuralı bu maçta da işledi. Bordo mavililerin kaleyi bulan ilk şutu gol oldu. Ömür’ün “al da at” dediği pası Gervinho filelere gönderdi.
Avcı ikinci hamlesini zorunluluktan yaptı. Sakatlanan Dorukhan’ın yerine Serkan Asan oyuna girdi. Ardından Gervinho’yu kulübeye çekti. Yürüyen Göztepe bordo mavilileri adeta revire döndürdü. Çekirge bu futbolla ne kadar sıçrar. Eksik kadroyla kötü oynanan karşılaşmadan üç puanla ayrılmak bir takım için elbette büyük bir şans. Kısacası Trabzonspor lider gidip lider döndü. Yenilgisiz yoluna devam ediyor.

Ya futbol!!
Göztepe’nin bu kafayla işi zor. Tam bir acemiler ordusu. Yönetim suçlu aramasın. İki metreden topu kaleye gönderemeyenleri kim aldı onu sorgulasın. O kadar baskı yaptı gibi görünse de bal vermeyen arı gibiydi. Vız.. vız..vızzz
İlk korneri attığında hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı.
Sonuç; yarım Trabzonspor’dan tek gol üç puan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi