Araştırma: Yatmadan önce seks yapmak uyku hapı kadar etkili

Araştırma: Yatmadan önce seks yapmak uyku hapı kadar etkili
Uyku alışkanlıklarına ilişkin yapılan yeni bir araştırma, dört yetişkinden üçünün seks yaptıktan sonra daha rahat bir uyku yaşadığını gösterdi. Ankete katılanların bazıları, seksin uyku hapından daha etkili olduğunu...

Uyku alışkanlıklarına ilişkin yapılan yeni bir araştırma, dört yetişkinden üçünün seks yaptıktan sonra daha rahat bir uyku yaşadığını gösterdi. Ankete katılanların bazıları, seksin uyku hapından daha etkili olduğunu da söyledi.

ABD’de düzenlenen yıllık uyku konferansında bu yıl, Sleep dergisinin düzenlediği anketin sonuçları sunuldu. Ankete katılan yetişkinlerin dörtte üçü seks yaptıktan sonra daha rahat uyuduklarını söyledi. Ankete katılanlaırn bazıları, seksin uyku ilacından daha faydalı olduğunu da söyledi.

Uyku sağlığı uzmanı Dr. Shelby Harris, stresi azaltan seksin uyku kalitesini ve uykuya dalma hızını artırabileceğini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 75’i geceleri uykuya geçmeden hemen önce seks yaptıklarında daha rahat uyuduklarını söyledi. Katılımcıların yüzde 64’ü ise seks yapmayı uyku ilacıyla eş değer etkide buldu.

Seks sonrası vücudun ürettiği prolaktin hormonunun insanı rahatlattığı, bu şekilde daha rahat uykuya dalabilecekleri belirtildi.

Öne Çıkanlar