Depremin üstünden 1 yıl geçti: Sözler tutulmadı, depremzedeler hala sobasız çadırlarda kalıyor

Depremin üstünden 1 yıl geçti: Sözler tutulmadı, depremzedeler hala sobasız çadırlarda kalıyor
6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bölgede hala çadırda kalan pek çok depremzede var. Bazı çadırlarda soba bulunmazken kış şartlarına karşı korumasız bir şekilde halk yardım bekliyorKısa Dalga’dan...
6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bölgede hala çadırda kalan pek çok depremzede var. Bazı çadırlarda soba bulunmazken kış şartlarına karşı korumasız bir şekilde halk yardım bekliyor

Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın haberine göre Hatay'da çadırda kalan Yusuf Balsever, "Konteyner da vermiyorlar. Kendi imkanlarımızla eşimle bu çadırı yaptık. Kış geldi… Karda, ayazda yağmurda buraya su doluyor. Soba olmadığı için soba dahi kurulamayan çadır var. Daha nasıl burada yaşamaya devam edebiliriz? Devlet büyükleri sesimizi duysun" diyerek duruma isyan etti.

Saint Pierre Kilisesi Anıt Müzesi’nin yakınlarında bir çadırda kalan ve depremden sonra hamallık yaparak geçinmeye çalışan Yusuf Balsever’e 1 yıldır yaptığı başvurularına rağmen konteyner verilmedi.

Kirada kaldığı ev yıkıldı ama ikametgahı olmadığı için yardım yapılmadı

Altınözü Köyü’nde ikametgahı olduğu için merkezde kaldığı kiradaki evinin yıkılmasına rağmen herhangi bir yardımdan faydalanamayan Yusuf Balsever eşi ile birlikte kendi çabasıyla kurduğu çadırda yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Konteyner verilmedi

Konteynere başvurmasına rağmen başvurusunun reddedildiğini belirten Balsever, bu başvurularının reddedilme gerekçesini ise şöyle açıklıyor:

“Köyde ufak derme çatma bir evim var ancak köyde tek ev benim. Bu yüzden ne elektrik ne su var. Başvurmama rağmen köydeki evime elektrik ve su hattı çekmiyorlar, “Tek bir eve çekemeyiz” diyerek beni engelliyorlar. Konteyner da vermiyorlar. Zaten herhangi bir nakdi destek yardımı da almadım. Kendi imkanlarımızla eşimle bu çadırı yaptık. Kış geldi… Karda, ayazda yağmurda buraya su doluyor. Daha nasıl burada yaşamaya devam edebiliriz?” dedi.

Çadırda soba yok

Yan çadırda kalan ailenin kaldığı çadırın içini de kayıt altına alan Balsever, "Tek bir yatak var, tek bir yorgan var bu çadırda 4 kişilik bir aile yaşıyor. Soba dahi kurulmamış. Çadırda soba yeri var ama soba olmadığı için kurulamamış. Sorarım bu aile sobasız buz gibi havada nasıl yaşıyor? Nasıl yaşayabilirsiniz? Nasıl ısıtsınlar bu çadırı?" dedi ve şunları söyledi

Yan çadırda kalan ailenin kaldığı çadırın içini de kayıt altına alan Balsever, "Tek bir yatak var, tek bir yorgan var bu çadırda 4 kişilik bir aile yaşıyor. Soba dahi kurulmamış. Çadırda soba yeri var ama soba olmadığı için kurulamamış. Sorarım bu aile sobasız buz gibi havada nasıl yaşıyor? Nasıl yaşayabilirsiniz? Nasıl ısıtsınlar bu çadırı?" dedi.