YRP'den ayrılıp AKP'ye geçen Suat Pamukçu'dan olay sözler: 'Seçim zamanı çalışanlar ibadet aşkıyla çalıştılar'

YRP'den ayrılıp AKP'ye geçen Suat Pamukçu'dan olay sözler: 'Seçim zamanı çalışanlar ibadet aşkıyla çalıştılar'
İstanbul'da iş birliği yapılmadığı için Yeniden Refah'tan ayrılıp AKP'ye geçen İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, seçim çalışmalarını ibadete benzetti: "Parti için çalışanları ‘ibadet olsun diye, Allah rızası için...
İstanbul'da iş birliği yapılmadığı için Yeniden Refah'tan ayrılıp AKP'ye geçen İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, seçim çalışmalarını ibadete benzetti: "Parti için çalışanları ‘ibadet olsun diye, Allah rızası için çalışıyor’ diye tarif ettik."

Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AKP'ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, ayrılış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber'e konuşan Pamukçu, Yeniden Refah'tan İstanbul'da iş birliği yapılmadığı için ayrıldığını söyledi.

Pamukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ayrılış dilekçemde de 'partinin ilkelerinden uzaklaşması' olarak yazdım. Erbakan Hoca'da bakılması gereken en önemli özelliği siyasetidir. Erbakan Hoca'mız mütedeyyin insanların çatı altında toplamayı hedeflemişti. Erbakan Hoca, Türkiye'de bir daha CHP iktidar olmasın diye çalışmıştır. Bu hedeflerini gerçekleştirmek için siyaset içindedir.

"Seçim zamanı çalışanlar ibadet aşkıyla çalıştılar"

1973 seçimlerinde Milli Selamet Partisi önemli bir başarı elde etmişti. Milli Selamet Partisi'ne oy verenleri incelerseniz muhafazakar CHP'lilerdir. Ben o günlerden geliyorum. Erbakan Hoca öldükten sonra Saadet Partisi onun ilkelerini devam ettiremedi. Hocamızın prensiplerini uygulamadı ve bu yüzden Yeniden Refah Partisi kuruldu. YRP'yi kurarken 'Saadet Partisi gibi olmayalım' dedik. Son seçimlere kadar bunu devam ettirdik ama bu son durumda ilkelerden uzaklaştık.

Yüzde 7 barajı sebebiyle ittifak yapıldı. İttifaka karşı olanlara birisi çıkıp 'siz vekilliği bırakın o zaman' derse ne yapacaksınız? Eğer benim seçilmem için çalışan varsa yanlış yapmış olur. Seçim zamanı çalışanlar ibadet aşkıyla çalıştılar.