12 Eylül Darbesi'ne dair en kapsamlı sergi: Geçmiş Bugündür

12 Eylül Darbesi'ne dair en kapsamlı sergi: Geçmiş Bugündür
Gazete Pencere Haber MerkeziTürkiye’de 12 Eylül Darbesi’ne ilişkin bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi Tütün Deposu’nda açılıyor.“Geçmiş Bugündür” isimli sergide 1960-1991 arası döneme odaklanılıyor.12 Eylül’den...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Türkiye’de 12 Eylül Darbesi’ne ilişkin bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi Tütün Deposu’nda açılıyor.

“Geçmiş Bugündür” isimli sergide 1960-1991 arası döneme odaklanılıyor.

12 Eylül’den doğrudan etkilenmiş öznelerin kolektif katkılarıyla kurgulanan sergi darbenin yıl dönümü olan 12 Eylül’de açılıyor.

Sergide yazılarıyla destek veren Gültan Kışanak ve Osman Kavala’nın yanısıra, Aylin Tekiner, Doğa Yirik, Gülçin Aksoy, Gülsün Karamustafa, Güneş Terkol, Nil Yalter, Özlem Sulak, Sevim Sancaktar ve Tan Oral sergiye eserleriyle katkı veriyor.

Atölyelere ve içeriklere destek sunanlar arasında ise; Aybike Haydaroğlu, Berin Uyar, Burcu Ballıktaş Bingöllü, Bülent Aydın, Cemile Çakır, Cumartesi Anneleri/İnsanları, Deniz Erdem, Emel Ataktürk Sevimli, Eylem Delikanlı, Ezgi Bakçay, Ferhat Kentel, Feyyaz Yaman, Feza Kürkçüoğlu, Fikret Akovalı, Hafıza Merkezi / Hafıza ve Sanat Arşivi, Hüseyin Yavuz, Mustafa Yükselbaba, Nevzat Açan, Öncü Doğu Gürsoy, Özgül Akıncı, Filiz Fırtına, Nalan Yırtmaç, Özgür Sevgi Göral, Özlem Delikanlı, Tanıl Bora, Reyhan Yalçındağ Baydemir, S. Yalçınkaya, Sevgi Can Yağcı Aksel, Ülfet Taylı ve Ümide Çelik Aysu bulunuyor.