20 yıllık iktidarın ‘Yeni İmaj’ çabası

İktidar partisi, 28 Ekim’de, seçimlere yönelik en önemli adımını Vizyon Belgesi toplantısıyla yapacak. Ancak bu toplantı, sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla değil, salon içinde ve dışındaki görsel şovla ‘yeni imaj’ planına dönüştürülecek. Stantlar kurulacak, salonun kapısına TOGG getirilecek, savunma sanayi üretimleri sergilenecek, konser düzenlenecek.

Edinilen bilgiye göre, çalışma iki başlıkta yürütülüyor. Bir yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının içeriği, diğer yandan Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak sunumun görsel hazırlığı yapılıyor. Cumhurbaşkanın konuşmasında özellikle “Türkiye Yüzyılı”ndan neyin kastedildiğine ilişkin mesajlar verilecek ve yeni sloganlar yaratılacak. “Pozitif özgürlük, farklılıklarla birlikte yaşamak, kimlik siyaseti değil, üretim ve düşüncenin” destekleneceğine ilişkin 20 yıldır eleştirilen alanlara ilişkin ‘yeni imaj’ yaratılmaya çalışılacak.

BAKANLIKLAR YARIŞTA
Bu nedenle bakanlıklarla seri toplantılar yapılıyor. Bakanlıkların şimdiye kadar yaptıklarından çok, bundan sonra yapacaklarına ilişkin başlıklar belirlenmeye çalışılıyor. Örneğin Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantıda, sağlık teknokentlerinin kurulması, aile diş hekimi, yaşlılara özel sağlık hizmeti gibi yeni icraatlara yer verilecek. Sağlık turizmiyle ilgili atılacak yeni adımlar anlatılacak. Çevre Bakanlığı’nın illerde yeni imar düzenlemelerine ilişkin başlıklar sıralanacak. Maliye Bakanlığı’nın önümüzdeki dönemde nasıl bir ekonomik tablo ortaya koyacağına ilişkin brifingler alınıyor.

FUAR GÖRÜNTÜLÜ TOPLANTI
Toplantıya 20-30 bin kişinin davet edilmesi planlanıyor. Stadyumun dışına stantlar kurulacak. Her bakanlık ve kurumun faaliyetlerini gösteren özel çalışmalar yapılacak. Stantlara ilk yerli otomobil olan TOGG getirilecek. Savunma sanayinde üretilen askeri araçların maket ve asılları sergilenecek. Stantlarda sanal gerçeklik gözlükleriyle Türkiye turu yaptırılacak.

TÜRKİYE YÜZYILI SİTESİ
Toplantı için özel müzik bestelenecek. Cumhurbaşkanının konuşmasından önce sinevizyon gösterimi yapılacak. Atatürk’ten başlayıp, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal gibi liderlerin dönemlerinde yapılan önemli işlere kısa atıf yapılarak bugüne getirilecek. Sunumun sonunda konser organize edilecek. Ayrıca burada yapılan sunumlar, Türkiye Yüzyılı adını taşıyan web sitesinden sürekli olarak duyurulacak. Bundan sonra planlanacak her şey bu siteden görülebilecek ve sürekli yenilenerek takibine olanak sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nuray Babacan Arşivi