AKYAZI’DA RESİTAL

Futbol topu, sizi sevdiği zaman olmayacak şey yoktur. Hele ki güzel futbolla birleşince…

Trabzonspor, dün gece, sezon başından bu yana en iyi futbolunu oynadı. Abdullah Avcı, radikal bir hamle ile Larsen, Siopis, Trezeget gibi oyuncularını yedek bırakmayı tercih etti. İlk yarı boyunca maç ortaydı aslında. Hem Uğurcan’ın hem de Alexander Nübel’in, birbirlerine nazire yaparcasına, yaptıkları kurtarışlar vardı. İlk yarının son anlarında Sarr’ın kendi kalesine attığı gol, Trabzonspor’un ikinci yarıya daha moralli başlamasını sağladı. Hüseyin Türkmen’in yerine giren Hugo, 49.dakikada köşe vuruşundan gelen topa, kafa ile vurup farkı ikiye çıkardı. Bardhı’nin serbest vuruştan gelen golünden sonra, Monaco iyice teslim bayrağını çekti. 64. Dakika’da oyuna giren Trezeguet, topla ikinci buluşmasında, skoru ilan etti: 4-0.

Trabzonspor, bu galibiyet sonrası, tekrardan grup liderliği için ümitlendi. İki hafta sonra Kızılyıldız ile deplasmanda oynanacak olan maç kazanılırsa, Ferençvaroş ile kasım ayının başında grup liderliği için “final maçı” oynanacak.

Sezon başından bu yana, adeta “el freni yarım çekili” araba gibi oynayan Trabzonspor, dün akşam zincirlerini kırdı adeta. İyi oyun, net skor getirdi. Abdullah Avcı, üç as oyuncusunu yedek bırakarak risk aldı. Ve bunun karşılığı, sahaya iyi futbol olarak yansıdı. Tek eleştirim Gbamin üzerine olur. Siopis eğer yürüyorsa, Siopis oynar bu takımda.

Ülke puanı açısından, dört takımımızın galip gelmesi ile, 2,200 puan kazanarak 16. Sıraya kadar çıktık. Bu harika gecenin, iki hafta sonra da tekrarlanması en büyük dileğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00