Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Anadolu Ateşi

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ikinci yarısı, 15 günlük aranın ardından start alarak Omicron varyantının gölgesinde başladı.

Tüm dünyayı yeniden alarma geçiren Omicron varyantı, Süper Lig'de de başta Beşiktaş, Galatasaray, Antalyaspor, Alanyaspor olmak üzere tüm kulüplerimizde etkisini hissettirdi.

Futbol ve diğer branşlarımızda Omicron varyantına yakalanan bütün sporcularımıza ve kulüplerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve bu illet salgından bir an önce kurtulmamızı temenni ediyorum.

Şampiyonluk yarışının en büyük favorisi Trabzonspor, ikinci yarıya Öznur Kablo Yeni Malatyaspor galibiyetiyle başladı. Trabzonspor özelinde, her yönüyle çok iyi işleyen bir saha içi organizasyon izliyoruz. Savunmada, rakiplerine az pozisyon veren bir görüntüye sahipler. Marek Hamsik liderliğinde, orta sahadaki pas organizasyonunu çok iyi gerçekleştiriyorlar. Bakasetas gibi öldürücü şutlar atan, çok iyi frikik kullanan etkili bir 10 numaraya sahipler. Cornelius ve Djaniny gibi çok etkili hücum oyuncuları var. Böylesine kaliteli isimlerden oluşan kadroya, şu anda ligin en iyi kanat oyuncularından biri olan Medipol Başakşehir oyuncusu Edin Visca da eklendi. Yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Edgar Le'nin yerine kaliteli bir stoperin de transfer edilmesi halinde Trabzonspor'un, uzun yıllardır özlemini çektiği şampiyonluğu en geç Nisan ayında -matematiksel olarak- ilan edeceğini düşünüyorum.

Aldığı başarılı saha sonuçları ile puan cetvelinin 2. sırasına yerleşen ve Trabzonspor ile birlikte ilk yarının en dikkat çekici performansına imza atan İttifak Holding Konyaspor, ikinci devrenin ilk maçında Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi

Sivasspor maçında da ilk yarıdaki birçok karşılaşmada olduğu gibi topun hakimiyetinin Konyaspor'da olduğu bir oyun izledik. Ancak, gol yollarında gerekli üretkenlik sağlanamayınca ve rakiplerinin etkili hücum oyuncularına önlem alınamayınca, karşılaşma 1-0'lık Sivasspor galibiyetiyle sona erdi.

Sivasspor'a karşı alınan bu mağlubiyet, Konyaspor'un sezon başından bu yana sergilediği başarılı performansı asla gölgelememelidir. Kaliteli bir kadroya ve futboldan iyi anlayan, hırslı bir teknik direktöre sahipler.

Teknik direktör İlhan Palut, Göztepe'yi çalıştırdığı dönemlerden beri takip ettiğim bir isim. Gelişime açık bir teknik direktör ama, asla "Ben oldum" psikolojisine girmeden kat etmesi gereken çok uzun bir yol var.

Takımın kalesini, daha önce BB. Erzurumspor da da izlediğimiz İbrahim Sehic koruyor. Oldukça tecrübeli bir isim ve kurtardığı çok kritik toplarla dikkat çekiyor.

Stoperde Ahmet Çalık ile Abdülkerim Bardakçı arasında çok iyi bir uyum var. Özellikle Abdülkerim Bardakçı, önümüzdeki yıllarda üst düzey takımlara transfer olabilecek kalitede bir oyuncu. Hava toplarına iyi çıkabilen ve geriden çok iyi oyun kurabilen bir sol stoper.

Sağ bek bölgesinde Nejc Skubic mücadele ediyor. Yıllardır, Konyaspor forması altında başarıyla mücadele eden bir isim. Hücumda ve savunmada çok iyi işler çıkarıyor.

Gençlerbirliği'nden tanıdığımız Soner Dikmen, Ankaragücü'nde izlediğimiz Endri Çekici, Amir Hadziahmetovic ve Amar Rahmanovic, Konyaspor'un önemli orta saha oyuncuları arasında yer alıyor

Özellikle Endri Çekici, uzaktan attığı şutlar ve etkili frikikleri ile takımına güç katıyor. Rahmanovic ise, tekniği ile göze çarpan bir diğer oyuncu.

Sol kanatta Bytyqi, sağ kanatta ise Serdar Gürler ile yine Ankaragücü'nden tanıdığımız Konrad Michalak etkili bir performans sergiliyor.

Ancak şunu belirtmeliyim ki, sakatlık ve kart cezası gibi nedenlerle Serdar Gürler'in forma giymediği maçlarda, rakip kaleye etkili bir şekilde gitmekte zorlanan bir Konyaspor izliyoruz

Santrafor bölgesinde ise Sokol Cikalleshi, Ahmet Hassan ve Artem Kravets isimleri mevcut.

Teknik direktör İlhan Palut, bu bölgede genellikle Cikalleshi'ye görev veriyor. Cikalleshi de bu güvenin karşılığını veriyor. Kariyerindeki inişli çıkışlı görüntüye baktığımız zaman, bu sezon daha istikrarlı bir performans sergiliyor.

Sonuç olarak; Süper Lig'in üç büyük takımı olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin saha içi ve saha dışında yaşadığı bazı sıkıntılardan ötürü şampiyonluk yarışından erken kopması nedeniyle, Süper Lig'in zirvesinde "Anadolu Ateşi" yanıyor. Alkışlar Trabzonspor ve Konyaspor'a…

ÇOK ÖNEMLİ NOT:
Bu yazıyı Sevgili Kardeşim Ahmet Çalık’ın vefatı öncesi kaleme aldım. Tarifi imkânsız bir üzüntü içerisindeyim. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi