Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Fenerbahçe Alagöz Holding ve Beşiktaş BOA’ yı ayakta alkışlıyorum

Kadın basketbolumuz, kulüp bazında tarihinin en parlak sezonlarından birini geçirdi. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımı, Euroleague finalinde Fransız temsilcisiVilleneuve d’Ascq LM’yi 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Fenerbahçe Alagöz Holding bu sezon mükemmel bir performans ortaya koydu. Mücadele ettikleri dört kulvarda şampiyonluk ipini göğüslediler. ING Basketbol Süper Ligi’ni namağlup şampiyon olarak tamamladılar. Üst üste kazandıkları 6.şampiyonluk. Fenerbahçe camiasının gururla takip ettiği branşlardan biri oldular.

fenerbahce-alagoz.jpg

Sarı Lacivertli ekibin, Iigimizin çok üzerinde, Euroleague seviyesinde bir kadrosu var. Yabancı oyuncu rotasyonunda gözüme çarpan isimler arasında Emma Meesseman, Kayla McBride gibi isimler gözüme çarpıyor. Pivot oyuncusu Emma Meesseman, pota altında oldukça mücadeleci, orta mesafe atışları iyi olan bir isim. Pota altına büyük bir güç katıyor. İki sezon üst üste Euroleague’in en değerli oyuncusu seçilmesi de kendisinin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Kısa rotasyonunda forma giyen Kayla McBride şut ritmi çok iyi olan bir isim. Takımına büyük bir skor katkısı sağlıyor.

Yerli oyuncu rotasyonunda Sevgi Uzun, Alperi Onar, Tilbe Şenyürek gibi oyuncular yer alıyor. Özellikle Tilbe Şenyürek, ligimizin en beğendiğim yerli uzun oyuncularından biridir. Güçlü fiziği ve zaman zaman attığı kritik üçlüklerle takımına katkı sağlayan bir isim. Fenerbahçe Alagöz Holding takımını,geçirmiş oldukları bu harika sezon ve kazandıkları kupalar nedeniyle gönülden tebrik ediyorum.

Kadın basketboluna değinmiş iken Beşiktaş BOA’nın bu sezon gösterdiği etkileyici performanstan bahsetmemek olmaz. Belki kupa kazanamadılar ama oynadıkları güzel basketbol ile taraftarlarına gelecek adına umut aşıladılar. Besiktaş camiasının sevilen ismi koç Aziz Akkaya liderliğinde çok iyi bir ivme yakaladılar. ING Basketbol Süper Lig’inde ve Türkiye Kupası’nda yarı final oynadılar. Eurocup finali oynama başarısı gösterdiler. İlk maçta 7 sayı farkla mağlup ettikleri London Lions’a ikinci maçta 11 sayı farkla mağlup oldular ve Eurocup şampiyonluğunu son topta kaybettiler.

besiktas-boa.jpg


Beşiktaş BOA’nın yabancı oyuncu rotasyonunda gözüme çarpan iki isim var. Bu isimler -hiç şüphesiz- şutör gard pozisyonunda oynayan Dana Evans ve forvet bölgesinde forma giyen Jovana Nogic. Bu iki isim takımlarının hücum organizasyonlarında kilit bir rol üstlendiler. Mesafe tanımaksızın attıkları üçlüklerle takımlarının skor üretmesine katkı sağladılar.

Yerli oyuncu rotasyonunda gözüme çarpan tek isim takım kaptanı Elif Bayram. Elif’i Beşiktaş A takımında oynamaya başladığı yıllardan bu yana takip ederim. Bu sezon, oyununu daha da olgunlaştırdığını görüyorum. Kritik dakikalarda skor üretiyor. Şutlarını -bir tık- daha geliştirmiş. Serbest atışları çok iyi ve iyi mücadele ediyor. Bu performansı ve büyük mücadelesi ile takım kaptanlığını hak ediyor.


Beşiktaş BOA, bu sezon oynadığı basketbol ile taraflı-tarafsız bütün basketbolseverlerin takdirini topladı. Çok kaliteli bir oyuncu grubuyla birlikte çok iyi bir hava yakaladılar. Önümüzdeki sezon da bu takımın büyük bir bölümünü takımda tutmak çok önemli. Her sezon sıfırdan takım kurarak istikrarlı bir takım yaratamazsınız. Umarım Beşiktaş Basketboluna yakışır bir organizasyon oluşturulur ve geçtiğimiz sezonlarda yapılan hatalar tekrarlanmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi