Borsa, Şimşek ve Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yüzde 3'e yakın düştü

Borsa, Şimşek ve Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yüzde 3'e yakın düştü
Gazete Pencere Haber MerkeziBorsa İstanbul, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Körfez ülkeleri ziyaretleri kapsamında yaptığı konuşmalar ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e dönük...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Borsa İstanbul, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Körfez ülkeleri ziyaretleri kapsamında yaptığı konuşmalar ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e dönük tepki açıklamalarından sonra yüzde 3'e yakın düştü.

Son haftalarda güçlü gelen şirket bilançoları sebebiyle yükselişini sürdüren Borsa'da kar realizasyonlar ve siyasilerden gelen açıklamalarla yüzde 2,5'luk düşüş yaşandı. Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında İsrail-Hamas savaşını ele alarak bölgeye yönelik olarak "Canlı kalmış ölülerle dolu dünyada biz hakikati haykırmaya, siyasi hatta gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz. Ne yapabiliyorsak yapacağız. İnancımızın gereği olan duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Filistin’e fayda getirmeyecek adımlara tevessül etmeyeceğiz. Gerisinde binlerce yıllık devlet aklı olan Türkiye Cumhuriyeti’yiz biz" dedi.

Bakan Şimşek de yabancı yatırımcıların güven üzerine inşa edilmiş yeni ekonomi modeliyle Türkiye'ye geri döneceğini ancak bunun zaman alacağını açıkladı.

Bu gelişmelerin etkisiyle Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi yüzde 3'e yakın düşüşle 7790 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,49 ve holding endeksi yüzde 0,65 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,76 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 2,59 ile tekstil deri oldu.

TIKLAYIN- Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir; gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz