Tarsus’ta çevre seferberliği: Vatandaşlar mesire alanlarını temizledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Tarsus Şelalesi ve Berdan Barajı çevresindeki mesire alanlarında çevre temizliği yaptı. Etkinlikte çevre bilinci ve ortak sorumluluk mesajı verildi.
GAZETE PENCERE - Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında çevre farkındalığını artırmak amacıyla Tarsus’ta temizlik etkinliği düzenledi. Tarsus Şelalesi ve Berdan Barajı çevresindeki mesire alanlarında gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlar bir araya gelerek çevreye bırakılan atıkları topladı.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, çevrenin korunmasının ortak bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

MESİRE ALANLARINDA TEMİZLİK YAPILDI
Etkinliğe farklı ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Tarsus Şelalesi ve Berdan Barajı çevresinde biriken atıkları toplayarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Program sonunda katılımcılara, haşere ve sineklerle mücadelede kullanılan tıbbi aromatik bitkiler hediye edildi.
ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan Temizlik Şefi Doğan Kaplan, Dünya Çevre Haftası kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Kaplan, vatandaşlarla birlikte Tarsus’taki mesire alanlarında temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, hafta boyunca farklı yaş gruplarına yönelik çevre farkındalığı etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

MUHTARLARDAN VE VATANDAŞLARDAN DESTEK
Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahalle Muhtarı Gülcan Çelikten, mahalle sakinleriyle birlikte etkinliğe katıldıklarını belirterek gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar da çevre temizliğinin yalnızca belediyelerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
VATANDAŞLARDAN ÇEVRE DUYARLILIĞI ÇAĞRISI
Temizlik çalışmalarına katılan Songül Yiğit, çevre temizliğinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini belirterek, çevre bilincinin çocuklara da aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Nurcan Fidan ise çevrenin korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek vatandaşları çöplerini çöp kutularına atmaya davet etti.
Mezitli’den etkinliğe katılan Meral Öngel de doğanın korunmasının herkesin görevi olduğunu belirterek mesire alanlarının ve doğal güzelliklerin kirletilmemesi gerektiğini söyledi.
Yenişehir’den etkinliğe katılan Gülay Çaklar ise Dünya Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yer alarak çevre temizliği konusunda örnek olmak istediklerini ifade etti.
ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası boyunca kentin farklı noktalarında düzenleyeceği etkinliklerle çevre bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Belediye, çevrenin korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarını hafta boyunca sürdürecek.
Kaynak:Haber Merkezi