17 yıl sonra ilk kez bir ABD Başkanı Türkiye'de: Trump Ankara'ya indi!
6'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi bugün Ankara'da başladı. ABD Başkanı Donald Trump Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında karşıladı.
GAZETE PENCERE - 36'ncı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi bugün Ankara'da başladı. Dünyanın çeşitli yerinden çok sayıda lider Ankara’ya gelmeye devam ediyor.
Aralarında ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin de bulunduğu 32 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, 100'e yakın bakan NATO Zirvesi için Ankara'da biraraya geliyor.
Son olarak ABD Başkanı Trump, Ankara’da yeni yapılan havalimanına iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'ı havalimanında karşıladı.
Trump Ankara'ya indi Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı!https://t.co/q2CZasszES pic.twitter.com/tZD2hDlvel
— Gazete Pencere (@gazetepencere) July 7, 2026
17 YIL SONRA BİR İLK
Zirve, 17 yıl sonra bir ABD başkanının Türkiye ziyaretine de vesile olacak. Ankara, son olarak Nisan 2009’da Barrack Obama’yı ağırlamıştı. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile zirve marjında ikili görüşme yapmak yerine, kalabalık bir heyetle Ankara’ya resmi ziyarette bulunmayı tercih etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yarın yapılacak resmi karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Trump önce baş başa görüşecek, ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek.
Erdoğan, 2025 yılında BM Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında Beyaz Saray’da Trump ile görüşmüş, iki liderin görüşmesi 2 saat 20 dakika sürmüştü.
Kaynak:Haber Merkezi