Erdoğan ve Putin barış için görüştü

Erdoğan ve Putin barış için görüştü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya ile Ukrayna arasında barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devamının...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya ile Ukrayna arasında barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devamının herkesin yararına olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ateşkes sağlanmasının, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin ve tahliyelerin güvenli şekilde gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Erdoğan, herkese zarar veren bu gidişatın durdurulması ve kalıcı barışın tesis edilmesi için Türkiye’nin elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini vurguladı.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA
Kremlin’in yaptığı açıklamada ise Erdoğan’ın Putin’e, Mariupol’un durumunu sorduğunu, Putin’in de cevaben, “Kentin kurtarıldığını ve çatışmaların sona erdiğini” aktardığını bildirdi. Putin ve Erdoğan’ın, Karadeniz’deki Türk gemilerinin güvenliği açısından, iki ülke savunma bakanlıkları arasında koordinasyon sağlanması ve turizm ile havayolu bağlantılarını da görüştükleri kaydedildi.