“Esad ile diyalog” altılı masanın gündeminde

“Esad ile diyalog” altılı masanın gündeminde
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e yönelik geçiş süreci ve ekonomi reformu ile ilgili ortak metinler yayınlayan altılı masa, şimdi de mülteci sorununun çözümüne yönelik yeni bir metin üzerinde çalışıyor. Çözüm önerileri...

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e yönelik geçiş süreci ve ekonomi reformu ile ilgili ortak metinler yayınlayan altılı masa, şimdi de mülteci sorununun çözümüne yönelik yeni bir metin üzerinde çalışıyor. Çözüm önerileri doğrultusunda “Esad yönetimi ile diyalog kurulup kurulmayacağı” konusu da gündeme alınan başlıklardan birisi. Altılı masanın bu başlıkta nasıl bir uzlaşmaya varacağı ise merak ediliyor.

Demokrat Parti, Suriye yönetimi ile diyalog kurulması gerektiğini ve bu başlıkta hemfikir olduklarını söylese de Gelecek Partisi, “Henüz istişare aşamasındayız. Henüz bu konuda mutabık kaldığımızı söyleyemeyiz” diyor.

DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün haberine göre, altılı masanın kurduğu Göç Komisyonu’nda yer alan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, her partinin kendi hassasiyetleri bulunduğunu ve bu doğrultuda kendi fikirlerini ve çözüm önerilerini paylaştı. Aksoy, ortak bir metin üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

10 Ağustos’taki toplantının ardından oluşturmayı hedefledikleri metni genel başkanlara sunacaklarını kaydeden Aksoy, bu gündem maddesinin 21 Ağustos’ta Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak toplantıda gündeme gelebileceğini vurguladı.