Haiti’de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı

Haiti’de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı
Haiti’de başkent Port-au-Prince yakınlarında bir turist otobüsünü durduran silahlı kişiler, aralarında sekiz Türk vatandaşının da bulunduğu en az 17 kişiyi fidye için kaçırdı.BBC Türkçe’nin haberine göre, “400 Mawazo”...

Haiti’de başkent Port-au-Prince yakınlarında bir turist otobüsünü durduran silahlı kişiler, aralarında sekiz Türk vatandaşının da bulunduğu en az 17 kişiyi fidye için kaçırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, “400 Mawazo” adlı çete tarafından kaçırılan diğer sekiz kişinin Haitili, otobüs şoförünün de Dominikli olduğu bildiriliyor. Bu kişiler, geçen ay bir Dominikli diplomatın kaçırıldığı aynı bölgede rehin alındı. Diplomat dört gün sonra serbest bırakılmıştı.

‘KAÇIRILANLAR MİSYONER’
El Dia adlı Dominik gazetesi, kaçırılan Türk vatandaşlarının “misyoner” olduğunu öne sürdü ancak ayrıntı vermedi. Türkiye’nin Haiti Konsolosu Hugues Jouse, AFP haber ajansına, grubun komşu ülke Dominik Cumhuriyeti’nden başkente giderken kaçırıldığını belirterek, “Otobüsten indirildikten sonra kurumlarını aramışlar. Sekiz kişiler ve eğitim desteği veren bir kurumda görevliler” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘‘Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok’’ açıklamasını yaptı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Haiti’de bir kriz masasının kurulduğunu, İçişleri ve Dışişleri Bakanları ile büyükelçi ve fahri konsolosun da konuyu takip ettiklerini söyledi.