“Hayır” dedik bir kere

“Hayır” dedik bir kere
ABD ve Batı ülkeleri, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olması için diplomatik temaslarda bulunarak Türkiye’yi ikna etmeye çalışırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine ‘hayır’...

ABD ve Batı ülkeleri, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olması için diplomatik temaslarda bulunarak Türkiye’yi ikna etmeye çalışırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine ‘hayır’ diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya geldi. Bir gencin konuya ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“NATO, bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatı içerisinde terör örgütlerini destekleyen ülkelerin olmasını kabullenemeyiz. Geçmişte girenler girdi. Biz bir kez sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Yunanistan’da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler. Niye böyle bir gaflete düşelim ki? Kusura bakmasınlar. Kararlı bir şekilde bu politikamızı sürdüreceğiz. NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine ‘hayır’ diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.”