İngiliz istihbaratı: Rusya’nın yeni odak noktası Oblastı

İngiliz istihbaratı: Rusya’nın yeni odak noktası Oblastı
İngiltere Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı istihbarat raporunda, Rusya´nın odak noktasının, büyük bir kısmı Ukrayna kuvvetlerinin kontrolü altında kalan Donetsk Oblastı’nı ele geçirmeye yönelik olacağı savunuldu.Raporda,...

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı istihbarat raporunda, Rusya´nın odak noktasının, büyük bir kısmı Ukrayna kuvvetlerinin kontrolü altında kalan Donetsk Oblastı’nı ele geçirmeye yönelik olacağı savunuldu.

Raporda, “Donbas için verilen mücadele zorlu ve yıpratıcı durumda, bunun önümüzdeki haftalarda değişmesi pek olası değil” ifadelerine yer verildi.

İstihbarat raporunda, Ukrayna kuvvetlerinin Lıçısansk’tan çekildiği ve muhtemelen hazır savunma pozisyonlarına geri döndüğü belirtilerek, “Rusya Savunma Bakanlığı daha önce Lıçısansk’ın kuşatmasını tamamladığını ve şehrin tam kontrolünü sağladığını iddia etmişti. Luhansk Oblastı’nda şehir içinde ve çevresinde çatışmalar, Rus güçlerinin istikrarlı ilerleme kaydetmesiyle geçen hafta yoğunlaşmıştı. Şehir, Luhansk Oblastı’nda Ukrayna kontrolündeki son büyük yerleşim merkeziydi” denildi.