İtalya’da hükümet krizi: Draghi istifa kararı aldı, Cumhurbaşkanı kabul etmedi

İtalya’da hükümet krizi: Draghi istifa kararı aldı, Cumhurbaşkanı kabul etmedi
Koalisyon ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin Senato’da yapılan güven oylamasından çekilmesinin ardından Mario Draghi istifasını açıkladı. Draghi bu kararın gerekçesini şöyle duyurdu: “Bugün parlamentoda yapılan oylama...

Koalisyon ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin Senato’da yapılan güven oylamasından çekilmesinin ardından Mario Draghi istifasını açıkladı. Draghi bu kararın gerekçesini şöyle duyurdu: “Bugün parlamentoda yapılan oylama siyasi açıdan çok önemli bir gerçeğe işaret ediyor. Kuruluşundan beri bu hükümeti destekleyen ulusal birlik çoğunluğu artık yok. Hükümetin temelindeki güven anlaşması başarısızlığa uğradı.”

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşen Draghi istifasını resmi olarak sundu. Ancak görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Mattarella istifayı kabul etmedi. Cumhurbaşkanı, Draghi’den durum değerlendirmesi için parlamentoya başvurmasını istedi. Bu aşamada Draghi’nin parlamentonun her iki kanadından yeniden güvenoyu isteyerek iktidarda kalabileceği belirtiliyor. Draghi’nin gelecek çarşamba günü parlamentoda konuşması bekleniyor.