Katliamcılar “kahraman” ilan edildi

Katliamcılar “kahraman” ilan edildi
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Kiev yakınlarındaki Buça Rus güçlerinin uyguladığı insanlık dışı şiddet, işkence ve saldırı uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırırken Moskova’dan yeni bir hamle geldi. Putin, 64’üncü...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Kiev yakınlarındaki Buça Rus güçlerinin uyguladığı insanlık dışı şiddet, işkence ve saldırı uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırırken Moskova’dan yeni bir hamle geldi. Putin, 64’üncü Motorize Piyade Tugayı için karar verdi.

Sözcü’nün haberine göre Putin, 64’üncü Motorize Piyade Tugayı’nın adına “Koruyucu” eklenmesine karar verdi. Putin açıklamasında, bahsi geçen askerlerin kahramanlık, cesaret ve kararlılık gösterdiğini söylerken, “Bu tugayın bütün askerleri Ukrayna’daki özel askeri operasyonda yetenekli ve sonuca yönelik hamleler yaptı. Bu büyük bir profesyonellik gerektiriyor” dedi.

Ukrayna yönetimi ise 64’ünü Motorize Piyade Tugayı’nı Buça’da yaşanan şiddet olayından sorumlu tutuyordu. Buça’da sivillerin öldürülmesinden sonra Ukrayna askeri istihbarat birimleri Rus askerlerinin isimleri ve kişisel bilgileriyle ilgili detayları kamuoyu ile paylaşmıştı.