Putin’den umut veren açıklama: “Kırım ve Sivastopol’u parantez dışına ittik”

Putin’den umut veren açıklama: “Kırım ve Sivastopol’u parantez dışına ittik”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin’de yaptığı görüşmede, Kiev’in Ukrayna’daki durumu çözme konusundaki tutumunun değiştiğini, önceki niyetlerinden...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin’de yaptığı görüşmede, Kiev’in Ukrayna’daki durumu çözme konusundaki tutumunun değiştiğini, önceki niyetlerinden uzaklaştıklarını ve Kırım ile Sivastopol’un güvenlik sorunlarını parantezin dışına ittiklerini söyledi.

Sputnik’in haberine göre Putin, “Rusya, BM’nin kurucu ülkelerinden biri ve Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak bu evrensel organizasyonu her zaman desteklemiştir. Biz onun sadece evrensel değil, kendi alanında benzersiz olduğuna inanıyoruz” dedi.

İstanbul’daki görüşmelerde Ukrayna konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Putin, “İstanbul’daki görüşmelerde oldukça ciddi bir ilerleme kaydettik. Çünkü Ukraynalı meslektaşlarımız güvenliğin şartlarını, Ukrayna’nın güvenliğini, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları gibi bir kavramla ilişkilendirmediler” açıklamasını yaptı.