Rusya, Ukrayna’yı yasak füzelerle vuruyor

Rusya, Ukrayna’yı yasak füzelerle vuruyor
Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta istediğine ulaşamayan Rusya, güdümsüz silah sistemleriyle katliama devam ediyor. ABD basını, savaşın başlangıcından bu yana Rusya tarafından Ukrayna’ya 2 binden fazla güdümsüz füze...

Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta istediğine ulaşamayan Rusya, güdümsüz silah sistemleriyle katliama devam ediyor. ABD basını, savaşın başlangıcından bu yana Rusya tarafından Ukrayna’ya 2 binden fazla güdümsüz füze attığını yazdı. Verilere göre bu füzelerin 210 tanesinin de uluslararası anlaşmalara göre kullanımının yasak olduğu belirtildi.

Karar’ın haberine göre, modern silah sistemleri tükenen Moskova, aralarında Uluslar arası anlaşmalara göre kullanımı yasak olan mühimmat da dahil depoya kaldırdığı füzeleri kullanıyor. Hedef sapması yüksek olan bu füzelerin sivil kayıpların yaşanmasında en büyük neden olduğu da ifade ediliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı raporundan sonra ABD basını da Rus katliamını verilerle ortaya koydu. New York Times, savaşın başlangıcından bu yana Rusya tarafından Ukrayna›ya 2 binden fazla güdümsüz füze atıldığını kullanıldığının tespit edildiğini yazdı. Gazete haberinde bu kullanılan füzelerin 210›unun uluslararası anlaşmalarla göre yasaklanmış olduğu da vurgulandı.