Savaşta 3 ay geride kaldı: Canlar gitti, şehirler yıkıldı, sonuç alınamadı

Savaşta 3 ay geride kaldı: Canlar gitti, şehirler yıkıldı, sonuç alınamadı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı 24 Şubat’tan bu yana 3 ay geçti.Milyonlarca insan evinden yurdundan oldu, on binlerce insan hayatını kaybetti, şehirler yerle...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı 24 Şubat’tan bu yana 3 ay geçti.

Milyonlarca insan evinden yurdundan oldu, on binlerce insan hayatını kaybetti, şehirler yerle bir edildi.

Savaşın yarattığı acılara her gün yenileri eklenirken Rusya da umduğunu bulamadı; Ukrayna da kaybet önemli topraklara rağmen direnmekten vazgeçmedi. Türkiye başta olmak üzere pek çok devletin arabuluculuk çabası da sonuç vermedi ve müzakere masası dağıldı.

Rus ordusu, son bir ayda özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya gönderdiği silahların bulunduğu araçları ve depoları hedef almaya başladı. Güçlerini Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgesine yoğunlaştırmaya başladığını duyuran Rus ordusu, taarruzlarına devam etse de Ukrayna ordusunun direnişi karşısında çok büyük bir ilerleme sağlayamadı.


ASLA YENEMEYECEKLER
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, savaşın 3. ayında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bir devletin başka bir devleti yenebileceğini belirten Kuleba, “Bir devlet, büyük olsa bile herhangi bir terör grubunu yenebilir ancak bir devlet, halkı yenemez. Rusya, Ukrayna halkını asla yenemeyecek” ifadesini kullandı.

Donbas’taki korkunç savaşın sürdüğünü kaydeden Kuleba, “Rusya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına ulaşmayı planlamasına rağmen bunu yapamadı. Ruslar, sıkışıp kaldı. Bu, orada ‘zafer elde ettiğimiz’ anlamına geliyor” dedi.