Ukrayna, Harkov’da Rusya sınırına dayandı

Ukrayna, Harkov’da Rusya sınırına dayandı
Ukraynalı yetkililer, ülkenin en büyük ikinci kenti Harkov’u savunan askeri güçlerin, Rusya ordusunu püskürttüğünü ve şehrin 50 kilometre uzağındaki Rusya sınırına ulaştığını bildirdi. BBC henüz bu bilgiyi doğrulatamadı.Ukrayna...

Ukraynalı yetkililer, ülkenin en büyük ikinci kenti Harkov’u savunan askeri güçlerin, Rusya ordusunu püskürttüğünü ve şehrin 50 kilometre uzağındaki Rusya sınırına ulaştığını bildirdi. BBC henüz bu bilgiyi doğrulatamadı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, önceki gece sosyal medya üzerinden, sınırdaki askerlerin görüldüğü bir video da ekleyerek yaptığı paylaşımda, Rusya güçlerinin geri çekilmeye zorlandığını ve sınıra ulaşıldığını açıkladı.

Askerlerden birinin “Ordu Rusya Federasyonu’yla -işgalci ülkeyle- olan sınıra ulaştı. Bunu yaptık, buradayız” dediği kaydedildi.

Bölge valisi Oleh Sinegubov Telegram üzerinden, “Hayatını tehlikeye atan, Ukrayna’yı Rus işgalcilerden kurtaran herkese teşekkür ederiz” yazdı. “Daha yapılacak çok iş olduğunu” ekledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Danışmanı Oleksiy Arestoviç, de Rusya askerlerinin şehrin geri alınmasının ardından Harkov’un güneyindeki Donbas bölgesine doğru konuşlandığını söyledi. Başkenti ele geçirmekte başarısız olan Moskova’nın öncelikli hedefi Donbas bölgesinin kontrolü olmuştu.