Ukrayna savaşında neden bu kadar Rus general öldü?

Ukrayna savaşında neden bu kadar Rus general öldü?
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak geçen günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda çatışmalarda şu ana kadar 6 Rus generalin öldüğünü iddia etti.Independent Türkçe’nin haberine göre, Emekli...

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak geçen günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda çatışmalarda şu ana kadar 6 Rus generalin öldüğünü iddia etti.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Emekli subay ve Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi, askeri tarihçi Prof. Dr. Mesut Uyar, Ukrayna’da Rusya’nın general kayıplarının çeşitli nedenleri olabileceğini belirterek, özetle şunları söyledi:

“Rusların rütbeli olarak fazla zayiat vermesi, emir-komuta, muhabere ve haberleşmenin çöktüğünü gösteriyor. Muhtemelen generaller cephedeki vaziyeti bulundukları komuta yerinden kontrol edemiyorlar. Emrettikleri şeyleri, cephedeki adamlar yapmıyor.

Anladığımız kadarıyla bahse konu olan generallerin tamamı ön saflarda hareket etmeye çalışırken nişancılara veya başka şeylere hedef teşkil etmiş. Bunun yanında Rus ordusu alana hakim olmak yerine daha çok yollarda konumlanmış vaziyette. Burada da araçları sık sık Ukrayna güçlerinin saldırılarına hedef oluyor.”

Balkan Savaşı’nda 2 ve 2. Dünya Savaşı’nda da sadece bir generalin öldüğü dikkate alındığında Rusya’nın kaybının önemi daha çok ortaya çıkıyor.