Ürdün’de tanker faciası

Ürdün’de tanker faciası
Ürdün’ün Akabe Limanı’nda yükleme sırasında devrilen tankın patlaması sonucu sızan zehirli gaz nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi de yaralandı.Ürdün Ulusal Güvenlik ve Kriz Yönetimi Merkezinden yapılan yazılı...

Ürdün’ün Akabe Limanı’nda yükleme sırasında devrilen tankın patlaması sonucu sızan zehirli gaz nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi de yaralandı.

Ürdün Ulusal Güvenlik ve Kriz Yönetimi Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Akabe limanında zehirli gaz içeren bir tankın düşüp patlaması sonucu gaz sızıntısı meydana geldiği belirtildi.

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Amir es-Sertavi, Akabe Limanı’nda zehirli gaz yüklü bir tankın devrilmesi sonucu patlama yaşandığını belirtti.

Akabe Limanı’ndaki gaz sızıntısı olayının ardından sivil savunma biriminde görevli tehlikeli madde uzmanları, olay yerinde gereken incelemelerde bulunurken patlamanın ardından bölgenin boşaltıldığı ve yaralıların hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Ürdün resmi ajansı PETRA’da yer alan haberde, olayın yaşandığı bölgenin Ürdün Silahlı Kuvvetleri tarafından kapatıldığı, Deniz Kuvvetlerine bağlı dalgıçların çok sayıda yaralıyı kurtardığı ve diğer kurtarma ekiplerine yardım ettiği bilgisi paylaşıldı.