Dünya bizi kıskanıyor üniversitesi

Üniversite sınavlarında baraj puanı kaldırıldı. Yani artık 1 soru çözen bile üniversiteye girebilecek! Bence çok isabetli ve geç kalınmış bir karar. Yetmez ama evet diyorum!

Aşağıdaki önerilerim de hayata geçirilirsin tam olsun!

.Monşerlerin, seçilmişlerin, köpeklerine sahip çıkması gereken beyaz Türklerin bu ayrıcalığının elinden alınması gerekiyordu. Hatta ‘4 yanlış soru çözene 1 doğru müesseseden’ kampanyası başlatılsın. Yetmezse sınavlar kaldırılsın. Üniversitelere mülakatla alım yapılsın. Yabancı dili olan, okuma yazma bilen, soru soran, eşitlik isteyen, hukuk arayan, bilim milim geveleyen, laik başıbozukların mülakata alınması yasaklansın.

.TRT’de Diriliş Ertuğrul izlerken kafaya tencere tava takıp sokakta atla gezenler, tarih bölümlerine bölüm birincisi olarak kaydedilsin.

.Reyting ölçümleri ve gazete satışları izlensin. Özgür ve tarafsız medya organları olan A Haber’i izleyip Akit okuyanlar tek tek tespit edilip onur öğrencisi yapılarak tam bursla tıp ve hukuk bölümlerine kaydedilsin. Halk TV, Tele 1, KRT gibi sapkın kanalları izleyip; Sözcü, Birgün, Evrensel, Oksijen, Gazete Pencere ve bilumum dünya liderliğimizi kıskanan gazete ve dergileri okuyanlara üniversitelerin olduğu mahalleye bile girmek yasaklansın.

.Bence hazır başlamışlarken her mahalleye bir üniversite açılmalı. Uygun bina yoksa bir dükkân, o da yoksa konteyner konarak üniversiteler açılsın. Bu yeni üniversitelerin tamamına “Dünya Bizi Kıskanıyor Üniversitesi” adı verilsin. Yanına da numara konulsun ki kim nerede okuyor belli olsun.

.Mevcut üniversitelerin adları da değiştirilsin mesela. Benim de mezunu olduğum Ankara Üniversitesi’nin adı Kadir Mısıroğlu Üniversitesi olsun. Hitit Güneşi gibi eskimiş çağdışı logosu da kaldırılsın. Yerine fes logosu konulsun. Tıp bölümü ile meşhur Hacettepe Üniversitesi’nin adı “Türklere Covid bulaşmaz” diyen Nobel Tıp Ödülü sahibi Dr. Oytun Erbaş Üniversitesi olsun. Fesli Kadir rahmetli ama Oytun yaşıyor. Kıymet bilerek de Üniversiteye rektör yapılsın. Okulun logosu da yuvarlak güneş gözlüğü olsun.

.ODTÜ’nün adı değişmeden olur mu? Elbette olmaz. Onun da adını büyük bilim insanı Melih Gökçek olarak değiştirelim. 40 yıldır gözü oranın ormanındaydı alsın ne yaparsa yapsın. Oğlunu da okula rektör atasın. Okulun logosunu da dinozor yapsın. Zaten başka türlüsü düşünülemez ve oraya giremezlerdi.

.İstanbul Üniversitesi de bu kervana katılmalı. Ben Ahmet Hakan veya Abdülkadir Selvi’nin oraya rektör olarak uygun olduğunu düşünüyorum. İkisi de sonuna kadar hak ediyor ama karar veremedim. Olmazsa bir hafta biri diğer hafta öbürü rektörlük yapsın. Yeter ki yapsınlar.

.Malatya İsmet İnönü Üniversitesi’nin adı özellikle bu günlerde mutlaka kaldırılmalı. Milleti 2022 yılında bile tüp ve ekmek kuyruğuna sokan İsmet İnönü’nün adının orada durması hata. Kaldırılması ise zaruri. Okula ünlü Türk ve İslam düşünürü Fatih Tezcan rektör olarak atansın. Logoyu da tüp yapalım lütfen.

.Yıldız Teknik Üniversitesi adından teknik kısmını kaldıralım. Tekniğe gerek yok. Türk basının duayen ismi ve ‘yıldızı!’ Mehmet Barlas’ı oraya rektör yapalım. Logosu çok ‘hızlı dönen’ dünya olsun ama üniversite dünyanın düz olduğu anlatılsın! Hazır evrimi müfredattan kaldırdık. Dünyanın yuvarlak olduğu ‘yalanını!’ da kaldıralım. Bütün ahaliye dünyanın düz olduğunu anlatalım. Dünya yuvarlaktır diyenlerin 2 yıla kadar hapis yatmaları için ceza kanununa madde koyalım.

.Mevcut akademisyenlerin tamamının profesörlük ve doktora tezlerini kontrol edelim. Tezinde intihal yapmayanların tamamının unvanlarını elinden alalım. En çok intihal yapmışı YÖK’e başkan atayalım.

.İlköğretim ve lise tamamen kaldırılsın. Yukarıda saydığım kriterlere uyanlar direk üniversiteye alınsın. Modernizmin ve reformların yılmaz yayın organı Misvak Dergisi her eve ücretsiz dağıtılsın. Masraflarının tamamı insan hakları falan diye boş boş bağıran barolardan toplansın.

.Aşı karşıtlarının tamamı Amerika’ya burslu olarak gönderilsin. Orada aşının zararlarını ve kelle paça çorbasının kanseri nasıl yendiği üzerine tez yazsınlar. Masrafları Ekrem İmamoğlu karşılasın.
.İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ne Abdurrahman Dilipak rektör olarak atansın. Okulun adı kaldırılıp ‘Hacamat Üniversitesi’ yapılsın. Bu arada Abdurrahman Dilipak deyin ve gözlerinizi kapatın. İşte o görüntü yeni logo olsun.

.‘Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor’ diyen eski bakan yeniden kabineye alınarak Milli Eğitim Bakanı yapılsın.

.Boğaziçi Üniversitesi kapatılsın, arazisi halı saha ve nargile kafe yapılsın.

.Aziz Sancar’ın Nobel ödülüne el konulsun; papaz eriğini imam eriğine çeviren proje sahiplerine verilsin.

.Üniversitelerin astofizikle ilgili bölümleri kapatılsın astroloji kürsüsü olarak yeniden açılsın. Ahali uzaydaki konumu öğrenip ne yapacak; faldaki konumunu öğrensin.

.Elde kalan tüm kamu yurtları bölgenin tarikatlarına verilsin. Work And Travel programı artık sadece Afganistan’a yapılabilsin…

.Üniversiteler ve eğitim sistemimiz zaten yoğun bakımda yatağa bağlıydı. Şimdi fişi çekiliyor. Ülkenin en yetenekli, en çalışkan, en yaratıcı beyinleri ya yurt dışına gidiyor ya da sistemden dışlanıyor. Ülke tarihinde bu kadar büyük başka bir sorun olmadı. İşin ÖZ’eti; şaka gibi vakalar yaşıyoruz ama bu konunun şakası da geri dönüşü de yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyit Tosun Arşivi