1 milyon tatil paketi satışı bekliyorum

1 milyon tatil  paketi satışı bekliyorum
Koronavirüs sonrası turizm açısından çok kısa zamanda normalleşme beklediğini söyleyen Bakan Ersoy, “Ama 2019 rakamlarını beklemek yersiz olur. Sektörün hedefi çarkların tekrar dönmesi” ifadelerini kullandı.Koronavirüs...

Koronavirüs sonrası turizm açısından çok kısa zamanda normalleşme beklediğini söyleyen Bakan Ersoy, “Ama 2019 rakamlarını beklemek yersiz olur. Sektörün hedefi çarkların tekrar dönmesi” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını sürecinden en çok etkilenen sektörlerden olan turizmde yaz aylarının gelmesiyle birlikte ülkeler sınırlarını birbirlerine açmaya başladı. Türkiye de 1 Haziran’dan itibaren tedbirlerde normalleşmeye yavaş yavaş geçti, 10 Haziran tarihinden itibaren de dış turizm için kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektörün son durumuyla ilgili DW Türkçe’ye açıklamalarda bulundu. Ersoy, Türkiye’nin turizmden beklentisini ve Almanya dahil yabancı turistlerin ne zaman gelmeye başlayacağını değerlendirdi. İşte Ersoy’un sorulara verdiği yanıtlardan bazıları.
DENETLENEBİLİR
“Vatandaşların güven duyması için neler yapılıyor? Bir sertifika programı başlatılmıştı, detayları nedir?
“Bu Avrupa genelinde Türkiye’nin öncülük ettiği bir sistem, biz geliştirdik. Bakanlık olarak bir genelgemiz var, bir de ayrıca bu sertifikanın kriterleri var. 132’den fazla çeşitlendirilmiş kriter. Dünyada en çok kriter içeren sertifika programı bizimki. Sertifikadaki kriterler personelin düzenli pandemi eğitimleri, hijyen ve sağlık kuralları, sosyal mesafe, denetim gibi bazı ana başlıklar altında sıralanıyor. Sertifika için başvuran firmalara bir logo veriyoruz; ‘safe travel’ logosu. Bu kodu okuttuğunuz zaman denetim firmasının datalarına erişiyorsunuz.”
TATİL KREDİSİ
“Tatil kredisi iç turizme yararlı olacak mı?”
“Biz bu proje üzerinde 1.5 aydır Hazine Bakanımız ile çalışıyoruz. Ben 1 milyondan fazla paket talebi geleceğini düşünüyorum. Çünkü özellikle emekliler ve kamu çalışanları ile maaşlarını kamu bankalarından alanlar için hızlı bir şekilde devreye girecek. Faizinin çok düşük ve taksitlerin çok komik olması nedeniyle başarılı bir sonuç alınacağını düşünüyorum.”
“Avrupa’daki Türklerin ve Türkiye kökenlilerin bu yıl Türkiye’yi ziyaretleri nasıl mümkün olacak?”
“Başlayacak o da, aslında bir sınırlama yok. Bir de Avrupalı birçok firmanın Türkiye’de yatırımları, tur operatörlerinin otelleri var. Böyle baktığınızda uzun vadeli bir sınırlama söz konusu değil. Ekonomik endişelerle de alınmış kararlar olduğunu düşünüyorum bazılarının. Sonuçta koronavirüs maalesef ekonomi virüsü halini almaya başladı. Biraz bencil yaklaşımlar da olabiliyor ülkeler arasında. Ama bütün bu saydığım gerekçeleri de göz önüne alırsak birkaç hafta içinde Avrupa ile trafiğin başlayacağını düşünüyorum.
RUSYA TEMMUZDA
“Rusya ve Ukrayna’dan gelecek turistlerle ilgili son durum nedir?
“Ukrayna ile hava trafiği başlıyor 1 Temmuz’da, mutabakat sağlandı. Rusya ile de görüşüyoruz. Rusya ile de Temmuz ayı içinde hava trafiğinin başlamasını umuyorum.”