1 Temmuz'da sona eriyor: Kira zamlarında tavan uygulaması devam edecek mi?

1 Temmuz'da sona eriyor: Kira zamlarında tavan uygulaması devam edecek mi?
Artan kira fiyatlarına yönelik olarak uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan sınırı 1 Temmuz'da sona erecek. Seçim öncesi yetkililer uygulamanın devam edeceğini açıklamıştı. Uygulamanın bitmesine günler kala gözler yeni atılacak...

Artan kira fiyatlarına yönelik olarak uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan sınırı 1 Temmuz'da sona erecek. Seçim öncesi yetkililer uygulamanın devam edeceğini açıklamıştı. Uygulamanın bitmesine günler kala gözler yeni atılacak adımlara çevrildi.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tavan uygulamasının devam edeceğini dile getirirken, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş artış konusunda yeni çalışmaları olduğunu, fahiş kira artışı yapanlara hapis ve para cezası gibi yaptırımların uygulanabileceğini ifade etmişti.

Kabinede yaşanan değişimle gündemdeki bu konuyla ilgili yetkili bakanlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu.

Ağırlıklı görüş yüzde 25'lik sınırın devamı yönünde

HaberTürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre tavan uygulamasının yüzde 25 olarak devam etmesi fikri ağırlık kazanırken, bölgeye göre tavan tarifesi de gündemde yer alıyor. Ayrıca fahiş artış yapanlara uygulanacak cezaların neler olacağı da kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

1 Temmuz'da sona erecek uygulama için önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.

2022 Haziran'da yürürlüğe giren tavan uygulamasından önce kira zamları için 12 aylık TÜFE ortalaması dikkate alınıyordu.